Måndagstävlingar 2017

Måndagen den 2 oktober – Avslutning med Scramble, lunch och Höstmöte

Idag var det sista tävlingen för seniorerna och vilket väder vi fick. Inte var det sol utan regn och det i massor. Det var länge tveksamt om vi skulle spela men till sist bestämdes att vi lottar om och tar en shotgun på nio hål och vi valde då hål 1 – 9.

Av de 42 anmälda så var det 36 som trotsade regn och rusk. De som föll bort var de som skulle köra bil eftersom klubben hade bilförbud på banan.

Resultaten blev mycket bra och pristagare blev:

  1. Kurt Corneliusson/Lars Fors/Rolf Halldén                31 slag
  2. Björn Carlsson/Hasse Johansson/Rolf Andersson  32 slag
  3. Birgitta Angelbäck/Mats Adielsson/Eva Öhlin          34 slag

Mycket bra resultat i ett ihållande regn som slutade strax efter alla spelat klart och då kom solen åter.

Efter dagens tävling åt vi alla en god lunch och sedan hölls Höstmötet med val och redovisning av årets säsong och prisutdelning där Birgitta Filipsson fick en flaska champagne för sitt hole in one på en måndgstävling.

Nya i Seniorkommittén blev Helene Hertzman och Josef Demska som ersätter avgående Yvonne Rolfsman och Ingegerd Hertzman

Vi alla tackar Yvonne och Ingegerd för ett mycket gott arbete i kommittén.

För övrigt hänvisas till Verksamhetsberättelsen för 2017.

Lasse

1:a pristagarna i årets Scramble – Rolf, Lars och Kurt

2:a priset gick till Björn, Hasse och Rolf

3:e priset gick till Eva, Mats och Birgitta

Vi har en senior som gjort Hole In One i år och det är; Birgitta Filipsson. Birgitta förärades en flaska champagne.

 

Årets vinnare och pristagare i våra Specialtävlingar:

 

Rolf Andersson – Vinnare i  årets Matchspel

 

Här har vi vinnarna i Årets Eclectic: Yvonne Sylvan och Anders Östling

 

Lars Roos har verkligen varit i form i år. Han vann
Årets Golfare, brutto
Årets Golfare, netto
Order of Merit

 

2:a resp. 3:e plats i årets Order of Merit: Kurt Corneliusson och Hasse Johansson

 

Vi gratulerar alla pristagare till deras fina prestationer i våra Specialtävlingar !!!


Måndagen den 25 september – Tre klubbor och en putter

Näst sista tävlingen för den här sommarsäsongen spelades det Tre klubbor och en putter på en ganska våt bana, men i ett vackert höst- (eller sensommar?)väder.  Det är en intressant tävling, då man märker att man kanske inte behöver ett helt set klubbor i sin bag och inte alla rescue- och fairwayklubbor heller. Det går ju lika bra ändå!

Det tyckte definitivt de båda vinnarna Bengt Davidsson och Yvonne Sylvan som hade 35 resp 33 poäng med sin ytterst decimerade klubbarsenal.

Bra gick det också för Inger Alfredsson och Mats Johnsson att pricka flaggan på hål 8.

Totalt var det 56 spelare och det var många bra resultat. Här ser vi glada och nöjda spelare som hade så bra resultat att det räckte för pris.

 

 Måndagen den 11 september – Irish greensome

Till dagens tävling var det 40 anmälda spelare vilket blev 20 tvåmannalag som tog banan i besittning klockan 10.00.

Tävlingsformen var Irish greensome, där båda slår ut och sedan slår man på varandras boll innan man väljer vilket boll man skall fortsätta med.

Vädret var bra i 30 minuter, därefter kom regnet och som det kom. Det var fullt vatten och allt blev blött. Efter tävlingen var det idel glada ansikten trots blötan

Det var inte mycket torrt som fanns på spelarnas kroppar, men vi golfspelare är ett härdat släkte.

Lyckades bäst idag gjorde Gunnar Pettersson/Lars Fors som vann på 37 poäng, tvåa blev Gerd Pettersson/Lasse Roos också på 37 poäng, trea blev

Per Forsström/Rolf Andersson på 35 poäng och fyra blev Bengt Davidsson/Hans Johanson på 34 poäng.

En mycket rolig spelform och fantastiskt roligt att spela tillsammans med någon man aldrig gjort. Mycket inspirerande och TACK Gerd för bra spel.

Nästa måndag är det åter slaggolf och då hoppas jag att vi ses igen.

Lasse

De glada pristagarna som var tillräckligt torra för att fastna på bild.
Lars F, Gerd P och Bengt D stod måhända redan i duschen.Måndagen den 4 september

Idag var det 58 spelglada seniorer som tog banan i besittning med shotgunstart klockan 10.00,  den nya starttiden för hösten. Vädret var lite blåsigt och regnet hängde i luften.

Den lilla blåst som fanns från start följde oss hela rundan men det stora regnet uteblev. Vi fick lite dugg under rundan men inget som störde spelet.

Det blev fantastiska resultat och i B-klassen vann Inger Alfredsson på 68 slag och tvåa blev Bo Sylwan, även han på 68 slag, trea blev Jan Berggren på 71 slag.

I A-klassen vann Jerker Persson på fina 71 slag, tvåa blev Anders Östling också på 71 slag och trea var Christer Quenét på 72 slag.

Grattis till alla pristagare och imorgon bär det av till Orust GK och nästa måndag 11/9 är det åter dags för tävling på Stenungsund GK

LasseMåndagen den 28 augusti
– Ännu en fin dag med omväxlande sol och moln, men man känner i luften att hösten är i antågande. Banan är fortsatt i utmärkt skick. Det var många fina resultat och särskilt utmärkte sig Viveca Berndtsson med sina 69 slag netto. Grattis Viveca, jättebra jobbat!

Vi var 55 spelare idag (24 i A-klassen och 31 i B-klassen) och det delades ut 5 priser i A-klassen och 7 i B-klassen.

Observera att vi fr o m nästa måndag börjar vi kl 10.00.

Glöm för all del inte Utflykten till Orust GK nästa tisdag. Anmälan görs i GIT på Stenungsund GK. Läs mer om Utflykten här på hemsidan. Klicka på bildboxen Utflykter.

Dagens pristagare var:

A-klassen B-klassen
1. Viveca Berndtsson 69 slag Yvonne Sylwan 73 slag
2. Hans Johanson 72 slag Henning Säwström 74 slag SHCP
3. Leif Thorin 73 slag SHCP Agneta Fallenius 74 slag
4. Christer Prenninge 73 slag Elisabet Grimberg 75 slag
5. Lars Fors 75 slag SHCP Ingegerd Hertzman 76 slag SHCP
6. Anita Andersson 76 slag s9
7. Jan Berggren Här76 slag

Här ser vi dagens glada pristagare:


Måndagen den 7 augusti är vi igång igen. 62 seniorer spelade i behagligt golfväder med bra förhållanden. Banan är nu jättefin igen efter att ha fått ta emot en hel del regn de senaste 2-3 veckorna. Nu är det ”lagom” rull igen.

Resultaten var jättebra. I A-klassen segrade Lennart Karlström på 70 slag och I B-klassen tog Birgitta Angelbäck hem förstaplatsen med 72 slag.

Så här såg hela prispallen ut:

A-klassen                                                                                                                         B-klassen

1. Lennart Karlström 70 slag 1. Birgitta Angelbäck 72 slag
2. Lars Roos 71 slag 2. Agneta Fallenius 73 slag
3. Roger Sandén 73 slag 3. Anita Andersson 74 slag S9
4. Per Forsström 75 slag shcp 4. Lars-Erik Ahlstrand 74 slag
5. Jan Fläder 75 slag 5. Elisabeth Grimberg 75 slag
6. Rune Rasmusson 76 slag shcp 6. Bengt Björkman 76 slag
7. Rolf Andersson 77 slag shcp


….. och så här glada var pristagarna efter prisutdelningen. Några hade hunnit åka hem innan prisutdelningen. De får sina priser vid nästa tillfälle, men missar tyvärr segerfotot!


Först av allt:

ETT STORT GRATTIS TILL BIRGITTA FILIPSSON, SOM GJORDE HOLE IN ONE FÖRRA MÅNDAGEN !!!

Idag, måndagen den 10 juli, hamnade hennes boll 7,17 m lägre ifrån hålet än förra måndagen. Därmed vann hon damernas Närmast Hål. Grattis igen Birgitta!

Hasse Johansson vann dagens och herrarnas närmast hål med sina 4,70 m. Grattis Hasse, som inte hade möjlighet att stanna kvar och ta emot våra närmast-hål-applåder.

Dagens poängbogey-tävling vanns av två duktiga spelare, som båda hade fantastiska 41 poäng. Elisabeth Grimberg var B-klassens fenomenala vinnare och Kaj Lidholm A-klassens dito.
Grattis båda!

Övriga pristagare hade mellan 35 och 33 poäng i A-klassen och mellan 36 och 35 poäng i B-klassen. Väldigt tight alltså.

Nästa vecka är det Golfveckan. Då kommer säkert de flesta av oss att ta oss an någon eller några av dessa utmaningar. Efter golfveckan har vi 2 veckors uppehåll från seniorgolfen. Nästa tävling blir alltså den 7 augusti. Då spelar vi slaggolf med shotgunstart.

När nedan ser vi Elisabeth och Kai, omgivna av övriga pristagare.  Hio- och närmaste-hål-Birgitta ligger i förgrunden.


Måndagen den 3 juli – Hårda vindar i soligt väder

Måndagen den 3 juli var det dags igen att sträva emot vinden. 63 vindpinade seniorer kom i mål på mycket bra tider. Tror att de flesta gick runt på drygt fyra timmar. Är det måhända så att det är en fördel när det blåser hårt? Ja, det skulle man kunna tro om man tittar på resultaten.

Anita Andersson i B-klassen gick runt på 69 nettoslag. En prestation!  Allt fungerade, tyckte hon. Grattis Anita!  Fungerade gjorde det tydligen också för övriga pristagare i B-klassen som alla sex hade mellan 72 och 74 slag.

Yvonne Sylwan hade 72 slag och övriga pristagare Ethel Eljanskog, Jan Berggren, Elisabeth Grimberg och Birgitta Angelbäck hade alla 74 slag och åtskiljdes i prislistan av ”sista 9” och SHCP.

A-klassens vinnare var Lars Roos. Han hade 70 slag netto. Han hade inga problem med vinden, eftersom  han, enligt honom själv, slår så låga bollar att det inte har någon betydelse om det är motvind. Toppar han sina bollar??   Övriga pristagare i A-klassen hade mellan 71 och 75 slag.

71 slag hade Per Forsström och han följdes  av Rune Rasmusson och Eva Öhlin, båda på 72 slag netto. Björn Carlsson hade 73 slag, Hasse Johansson och Leif Thorin hade båda 75 slag (Hasse hade bättre sista 9).

Eftersom vi hade löpande start var det naturligtvis många pristagare som inte hade möjlighet att stanna kvar och ta emot sina priser. Ni får dem nästa gång!  Dagens foto blir på alla de som var samlade vid prisutdelningen.

 

 


Måndagen den 26 juni – Omvänd Vals

Måndagen den 26 juni gick i dansens, solens och vindens tecken.
Vi spelade Omvänd Vals. Denna vår populära lagtävling går till så att man räknar alla tre resultat på hål 1, två resultat på hål 2, tre resultat på hål 3 och så vidare ronden igenom.

Solen sken från en klarblå himmel med små vackra cumulusmoln. Vinden var kraftig och i motvinden gällde det att hålla bollen lågt och rakt! Inte alltid så lätt. Men roligt hade vi.

Tävlingen hanterades manuellt av tävlingsledningen (alltså inte genom GIT), så vill du lägga in ditt eget resultat i GIT, får du göra det själv.

Dagens pristagare var:

1. Lag Hasse Johansson/Rolf Halldén/Karl-Gustav Norén 74 poäng SHCP
2. Lag Roger Sandén/Svein Paulsen/Gerd Adielsson 74 poäng
3. Lag Bo Sylvan/Viveca Berndtsson/Catarina Bejvel 70 poäng
4. Lag Yvonne Engman/Inger Alfredsson/Jan Berggren 68 poäng SHCP

Hela resultatlistan får du genom att Klicka här.

Dagens nöjda och glada pristagare i samlad trupp:

 Måndagen den 19 juni – Underbar sommardag

Det var 63 glada seniorer som spelade på en fantastisk bana denna vackra och soliga måndag. Vinden låg naturligtvis på rätt så kraftigt från sydväst och det känns ju som att många fler hål spelas i motvind än i medvind. Vet inte riktigt hur det går ihop?  Hade man det minsta slice på bollen gick den gärna i en 90 graders sväng till höger. Många bollar gick också upp i skyn och det tog ett tag innan de kom ner igen.

Jerker Persson gjorde en kanonrunda. Han var jättenöjd med att ha dragit ihop 72 nettoslag.
Jerker blev 1:a i A-klassen. Eva Öhlin var ett slag efter, och med ytterligare ett slag kom Kurt Cornelusson och Lars Fors, dvs 74 slag.  Med Hasse Johansson på 75 slag, Lennart Karlström på 76 slag och Ingvar Bejvel på 77 slag, var A-klassens prisutdelning till ända.

B-klassen vanns av Yvonne Sylwan med sina 74 slag  Hon sa i sitt tacktal att hon inte brukade vinna vid våra seniortävlingar?  Jag tycker att hon är en flitig pristagare. Hon är duktig!  Därefter följde:
Elisabeth Grimberg 75
Lars Olsson 76 SHCP
Berit Dahlgren 76
Henning Säwström 77 SHCP
Svein Paulsen 77
Olle Stenström79 SHCP

Det var alltså 7 priser i varje klass.

Frågan om vi ska göra en ny dagsutflykt, eftersom vi var tvungna att bryta spelet på Koberg GK den 7 juni    p g a regn,  fick ett klart bifall. Tanken är att hitta en dag i september och att vi spelar på Orust GK. Vi åker i egna bilar.  Seniorkommittén återkommer.

Här nedan ser vi dagens glada pristagare:


Måndagen den 12 juni – Bästboll lottade lag och NH på hål 6

Det var 16 mycket förväntansfulla lag som slog ut på olika hål idag klockan 09.30. Alla hade stora förväntningar och trodde att idag är det min/vår dag.

Regnet hängde i luften i början men vi fick inget regn på oss men vinden ökade och till och med tittade solen fram under rundan. Vinden ställde till det på många hål.

Ser man på resultatlistan så kompletterade Leif Thorin och Bengt Björkman varandra på ett bra sätt och vann på 38 poäng. Tvåa blev Bengt Davidsson och Lars Olsson på 38 poäng men med sämre handicap och treor blev Jerker Persson och Jan-Olof Öhman på 35 poäng och sista lag som tog för sig av prisbordet var ,24 meter från hålet och herrarnas vann Lars Olsson på 63 cm.

Vi gratulerar alla vinnare och alla som deltog i denna trevliga tävling.

Nästa måndag, den 19 juni så kommer Jesper Johansson och en representant för en ny klubba som passar seniorer att förevisa och förklara varför denna klubba, vars namn är Zynk är så bra.

Denna information och förevisning kommer att ske efter måndagstävlingen klockan 14.45

Tag chansen och pröva dessa.

Svinga lugnt och njut av livet

Lasse

Några av de nöjda pristagarna                          Närmast hål:    Lisbeth Löfqvist  2,24 m, Lars Olsson 0,63 m


Seniorkommittén har noterat att B-klassen vid den senaste tidens måndagstävlingar varit betydligt större än A-klassen till antalet. Vår ambition är att ha ungefär lika stora klasser.
Vid kommittémöte den 5 juni beslöts att ändra handicapsgränserna för våra måndagstävlingar till:
A-klass  HCP 21,9 och lägre
B-klass  HCP  22 – 36
Tävlingsprogrammet  kommer att revideras i enlighet med detta.


 

Måndagen den 5 juni var spelades i kraftiga vindar. Hade man det minsta slice, blev det tiofalt värre i motvinden. Men solen sken och smörblommorna lyste
klargult i ruffen. Det var en vacker dag!

Bästa resultat för dagen hade Kurt Corneliusson på sina 73 slag netto. Han vann därmed A-klassen. Därefter följde: Ingvar Bejvel 76, Tommy Jönsson 77 SHCP,
Per Forsström 77 och Jerker Persson 80 SHCP.

I B-klassen vann Bo Sylwan på 75 slag netto. I den klassen hade vi totalt 7 priser och övriga pristagare var: Lars Fors 76 , Birgitta Angelbäck 78, Rolf Andersson 80,
OlleStenström 81 SHCP, Ingegerd Hertzman 81 och Gerd Adielsson 82 SHCP.

Man kan säga att det märktes på scorerna, att det var tufft i vinden.

Närmast hål på hål 12 hade Yvonne Engman i damklassen och Bengt Nyberg i herrklassen.

Glada pristagare                                                Yvonne visar stolt upp sina nyvunna bollar. Bengt Nyberg hann tyvärr smita hem, innan fotografen han agera.


Måndagen den 28 maj spelade vid klubbmatch mot Tjörn GK. Den rapporten hittar du under Utbyten.


Måndagen den 22 maj startades Matchspelet upp. Läs om hur det ligger till efter första spelomgången genom att gå in på Tävlingar/Specialtävlingar/Matchspel.


Måndagen den 16 maj  spelade Lysegårdens seniorer hos oss. Vi hade alltså utbyte med Lysegården. Vi spelade på Lysegården på tisdagen i stället (det är deras seniorveckodag). Rapport därifrån hittar du om du klickar på rutan Utbyten  Lysegården spela

 


Måndagen den 8 maj

Här kommer en sen rapport. Hemsidans redaktör var på Partille GK och spelade HCP-golf och därför blev ingen rapport skriven och tyvärr heller inte några bilder tagna.

I alla fall, var det Christer Quenét, som vann A-klassen på 71 slag, före Hasse Johansson och Jan Fläder som båda hade 73 slag.

I B-klassen vann Yvonne Rolfsman – Jättekul Yvonne!! –  på 75 slag. Nästan lika bra var Christina Thureskog med sina 76 slag. Det var en hård fight om 3:e platsen. 5 st spelare hade alla 78 slag, så det blev lägst exakt hcp – samt bästa sista sex – som avgjorde, så att Jan Berggren knep 3:e platsen före Lars-Erik Ahlstrand.


Tisdagen den 2 maj

Ja, då är äntligen måndagstävlingarna igång!! Fast idag var det ju tisdag! Hur som helst var vädret helt sagolikt. Många blottade sina vintervita armar och ben. Jag var en av dem, som ville få lite färg. Vi var 61 spelare – 27 i A-klassen och 34 i B-klassen och det innebar 6 priser i A-klassen och 7 priser i B-klassen. Väldigt roligt att vi är så många.
Vi har några nya måndagsseniorer och dem hälsar vi alldeles speciellt välkomna till oss!

Dagens bästa golfare var Kai Lidholm som kom 1:a i A-klassen på fina 36 poäng, tätt följd av formstarka Bitte Johansson på 34 poäng. Ingvar Beijvel följde därefter på 33 poäng.

I B-klassen segrade Mats Johnsson på 34 poäng. Catarina Beijvel var inte sämre än maken och fick också  33 poäng. Därefter följde Bo Johnsson på 32 poäng. Grattis till fint spel!

Här nedan ser vi alla dagens pristagare. Ett nöjt och glatt gäng.

Nästa tävling infaller som den ska på en måndag, men tävlingen därefter kommer på en tisdag –
den 16 maj. Då spelar vi på Lysegården GK. Det är nämligen så att Lysegården har sina seniortävlingar på tisdagar, så vi spelar på deras tisdag och de spelar på vår måndag. Så är det.

Anmälan görs i GIT på Lysegårdens hemsida för vår del.