Senaste Nytt 2016

Måndagen den 3 oktober var det säsongsavslutning med den av Hasse och Gerd Johanssons ytterst populära scramble-tävlingen.

66 spelare deltog och hade en fantastisk dag i det vackra höstvädret. Strålande sol, om än litet kallt i vinden. Banan var utmärkt.

Bästa lag var lag Stig Johansson, Mats Johnsson och Bertil Sjöberg. Dessa gick runt på 62 slag.

På andra plats kom lag Tomas Lund, Lars Fors och Rune Rasmusson ockå på 62 slag, men med ett högre handicap.

På tredje plats kom lag Gun Johnsson, Christer Quenet och Lasse Roos på 63 slag.

De vinnande lagen förärades delikatesser av olika slag.

Grattis alla pristagare!

Och ett stort Tack till Hasse och Gerd för att ni arrangerar denna trevliga avslutningstävling.

 Klicka här för att få hela resultatlistan.

Efter prisutdelningen i scrambletävlingen åt vi en god lunch och Krister Hjelm och banchefen Ingvar Fjällman passade på att ge oss litet information.

Krister berättade bl a att rondtiderna gått ner med 20-30 minuter samt att våra gästspelare är mer nöjda med banan nu än tidigare. Tyvärr tappade vi en del medlemmar i vintras och även om vi fått andra nya medlemmar är tappet inte helt återfyllt.

Ingvar konstaterade att torkan ställde till det efter nysådd i våras, så och även i höst. Han passade på att tacka alla som hjälpte till att vattna i våras!

En del arbete återstår att göras i bunkrarna. Det höga gräset bakom en del bunkrar är helt enligt plan. Den tid man sparat in på klippning av de förminskade greenerna läggs nu på underhåll av ruff, semiruff och fairway.

Därefter vidtog Höstmötet.

Fullständigt protokoll med bilagd verksamhets- och revisionsberättelse finns under Mötesprotokoll 2016 här intill. Protokollet kan läsas genom att klicka här.

Tre nya ledamöter valdes in i seniorkommittén – Lasse Roos (ny ordförande), Eva Öhlin och Agneta Fallenius. Lasse, Eva och Agneta ersätter Olle Stenström, Mats Johnsson och Bitte Johansson som valt att lämna kommittéarbetet.

Därefter kom vi till höstmötets höjdpunkt – Prisutdelning för årets prestationer:

Årets Golfare, Brutto

En flaska champagne till Ylva Johansson för denna fina prestation. 86,8 slag.
Årets Golfare Netto

Yvonne Sylvan på 72,6 slag som också fick skumpa för sin fina vinst

Order of Merit

Vinnaren Lars Östling förärades ett kuvert

En glad andrapristagare – den formstarke Stig Johansson fick också ett kuvert, om än litet tunnare

n

Pånyttfödde Hans Johansson kammade hem tredjepriset.

Matchspelet

Lars Olsson som vann matchspelet uppmärksammades med fyndig dikt á la Birgitta

Eclectic

Ett gott och glatt gäng:

A-klassens 1:a Lars Fors, 2:a Sam Engman 3:a Lasse Roos
B-klassens 1:a Bo Sylvan 2:a Yvonne Sylvan 3:a Barbro Ahlstrand

OCH SÅ HAR VI TVÅ PERSONER SOM I ÅR GJORT HOLE IN ONE

Viveca Berntsson som gjort HiO på hål 15 och Lars Saete som satte bollen i hål på hål 12. Champagne till deras prestationer.

Bitte, Mats och Olle tackar för sig och vi tackar dem för deras fina insatser i kommittén.

Samliga tävlingsresultat finns under Tävlingar 2016 härintill.

hostlov

Välkommen till:

Höstmöte måndagen den 3 oktober efter scrambletävling och lunch 

Innan höstmötet kommer Ingvar Fjellman och Krister Hjelm att informera om och svara på frågor om banan.

Förutom redovisning av vår verksamhet under året samt valberedningens förslag till kommittéledamöter, kommer prisutdelningar för årets prestationer att ske.

Klicka här för Dagordning.

Klicka här för Verksamhetsberättelse

Klicka här för Startlista i Scramble-tävlingen 

Bollar

Måndagen den 26 september  –   Årets sista singeltävling samlade ett startfält på ca. 60 tävlande. De var många som aspirerade på prisplatserna och för att få ett kuvert med lite slantar i A-klassen var man tvungen att ha 36p eller bättre. Den som lyckades allra bäst var Anders Östling (39p) följd av pånyttfödde Stig Johansson (37p). Bengt Davidsson har äntligen hittat formen och fick också ihop 37p, men hamnade på 3:de plats med något högre hcp än Stig.

I B-klassen segrade Lars-Erik Ahlstrand på fina 38p, följd av seniorgolfens allt-i-allo, Birgitta Angelbäck. På 3:de plats placerade sig Lars Saethe.

På hål 2 tävlade vi om vem som kunde komma närmast pinnen. Anders Östling vann från tee 53 medan Rune Rasmusson var den som var mest pricksäker från tee 45.

Bollar

Måndagen den 19 september var en helt sagolik golfdag. Lätt vind, växlande molnighet och en helt perfekt temperatur. Det var kanske inte konstigt att vi fick så många fina resultat. 60 spelare deltog f ö.

Outstanding var vinnaren i A-klassen, Stig Johansson, på 67 slag netto och B-klassens vinnare Agneta Fallenius på 68 slag netto. Grattis till fantastiska prestationer!

Stig förklarade sitt resultat med att han blivit filmad vid en golftävling i förra veckan och då fick klart för sig att man ska ”slå igenom slaget”. Har vi hört det förr?

Agneta hade tagit en lektion av Jesper och det var egentligen hans förtjänst att drivrar och fairwayslag ”satt som en smäck”. Agneta rekommenderade varmt en lektion av vår pro.

Övriga pristagare i A-klassen hade mellan 70 och 72 slag netto. I B-klassen hade pristagarna från 72 till 75 slag.

A-klassens pristagare:

1. Stig Johansson 67   2. Lennart Karlström 70. På platserna 3 – 5 kom  Hans Johanson ,  Yvonne Engman  och Ingegerd Hertzman, alla på 71 slag och där handicapet avgör prisplats. Plats nr 6 togs av Eva Öhlin på 72 slag netto.

B-klassen pristagare:

1. Agneta Fallenius 68    2. Rolf Halldén 72   3. Yvonne Sylvan 73 (hade åkt iväg på  stavgång och missade fotot). På platserna  4-7 fanns  Bertil Sjöberg, Barbro Ahlstrand,  Birgitta Angelbäck och Cathrine Forsström, alla på 75 nettoslag. Handicapet avgör rangordningen.

Grattis alla pristagare och deltagare!

Bollar

Måndagen den 12 september spelade seniorerna den traditionella ”3 klubbor + putter”-tävlingen. Det är en tävling som påminner oss om att de flesta av oss släpar på för många klubbor i bagen.

I A-klassen blev det trångt i toppen, där Kurt Dahlin kunde segra på 32p, följt av fyra spelare på 31p – Leif Thorin, Rune Rasmusson, Eva Öhlin och Lars Östling.

I B-klassen kunde Sam Engman vinna på 31p efter bra spel. Catarina Bejvel hade också 31 p, men högre handicap.  Därefter följde Sven Paulsen 30 p,  och sedan Rolf Andersson, Bo Sylvan och Ingela Sollid, alla på 29 p.

Här nedan ser vi de flesta pristagarna.

 

Catarina missade fotografen, så hon fick posera i ensamt majestät. Snyggt!

Bollar

Viking Senior Cup 2016

Årets upplaga av Viking Senior Cup spelades på Kungälv Kode GK onsdagen den 7 september.

Hemmalaget Kungälv Kode GK gjorde en strålande insats och vann 7 av sina 9 matcher, vilket är den mest överlägsna segern i cupens historia.

Tvåa blev Gullbringa medan Tjörns GK belade tredjeplatsen precis före oss.

Stenungsundspelarna kämpade tappert men i år rullande bollen inte riktigt vår väg.

Bäst av de våra var Stickan Johansson som vann sin singel med 4/2 och bästbollkonsellationen Lars Östling / Leif Angelbäck som vann sin match med 3/1. Stabilt spelande Tommy Jönsson lyckades dela sin singelmatch.

I övrigt så kämpade vi andra tyvärr förgäves.

Stämningen i laget var trots resultatet på topp och nästa år då vi står som värd för VSC kommer vi tillbaka revanschsugna och med en klar målsättning att återerövra ”Vikingen” till Stenungsund GK.

Per Forsström

Lagledare

Hela resultatlistan får du genom att klicka här.

Bollar

Först och främst – ursäkta sen publicering av rapport från  tävlingen 5/9. Har haft problem med att komma in på hemsidan. Nu är det åtgärdat!

Måndagen den 5 september spelade vid Slaggolf med shotgun-start.
Vädret var helt sagolikt. En sensommardag i 20 graders värme. Banan var suverän.
Vi samlades, nästan alla,  till prisutdelningen efter tävlingen.  Vi njöt på golfklubbens uteplats, åt lunch, eller bara en glass,  umgicks och hade trevligt.
Tävlingen ingick i Order of Merit och Årets Golfare. Klicka dig in under Tävlingar 2016 och se hur ställningen är med  bara en  *omgång kvar.
I dagens tävling var det mycket jämnt.  I  A-klassen  vann  Lars Fors på 74 nettoslag.  Resterande pristagare hade alla 75 slag och rangordnades efter handicap.  I B-klassen vann Mats Johnsson på 73 slag.
Här nedan ser vi dagens pristagare:
A-klassen
 
1. Lars Fors 74 slag
2. Ylva Johansson 75 slag SHCP
3. Hasse Johansson 75 slag SHCP
4. Tommy Jönsson 75 slag S9
5. Christer Prenninge 75 slag
B-klassen
1. Mats Johnsson 73 slag
2. Olle Stenström 75 slag
3. Catarina Bejvel 76 slag
4. Gunnar Pettersson 77 slag SHCP
5. Rolf Andersson 77 slag
6. Barbro Ahlstrand 78 slag
GRATTIS ALLA PRISTAGARE !  OCH GRATTIS ALLA DELTAGARE SOM HADE FÖRMÅNEN ATT SPELA GOLF DENNA UNDERBARA DAG I TREVLIGT SÄLLSKAP!

Bollar

 

Måndagen den 29 augusti spelade 50 seniorer. Vi gick ut redan kl 09.00, då damernas Hcp 50+ spel skulle gå av stapeln direkt efter seniorernas tävling. Det var bra golfväder. Förutom litet regnstänk på morgonen, spelade man  i lagom temperatur och i lagom vind.

På hål 15 tävlade vi om att komma närmast hål, och det gjorde Lars-Erik Axefalk och Yvonne Sylvan med sina 2,51 m resp 2,56 m. Grattis båda!

Vi hade 5 st pristagare och A-klassen och 6 st i B-klassen.

A-klassen vanns av Lasse Roos (igen!) på 36 poäng. Två blev Mats Adielsson (35 poäng) och trea Stig Johansson med sina 33 poäng. Sedan följde hela sex spelare som hade 32 poäng, där prisplatserna gick till Kurt Dahlin och Lasse Wennergren med lägre handicap än de andra.

B-klassen vanns av Lars Saethe på 35 poäng.  Lars-Erik Ahlstrand hade också 35 poäng, men också ett högre handicap.  Sedan följde Tomas Lund (33 poäng),Barbro Ahlstrand (31 poäng), Catarina Bejvel (31 poäng) och Gunnar Pettersson (30 poäng).

Det var inte så många kvar vid prisutdelningen, vilket ofta är fallet vid löpande start. De pristagare som var kvar ser i alla fall glada ut och det ska ni vara. Grattis till fina prestationer!

 

Bollar

Måndagen den 22:e augusti var det dags för ett utbyte med Gullbringa GK, d.v.s. vi spelade deras bana och Gullbringas seniorer spelade Stenungsund. Uppenbarligen var seniorerna från Gullbringa nyfikna på vår ”nya” bana och starfältet bestod av ca. 80 golfare. Intresset från Stenungsunds seniorer var inte lika stort, men knappt 60 spelare mötte upp på Gullbringa.

De tidigt startande på Gullbringa fick spela i regn under ca. 1,5 tim medan de som startade lite senare klarade sig helt från regnet. Priserna för dagen utgjordes av vinflaskor och det var många som fick med sig en flaska hem. Lars Östling (A-klassen) och Eva Zachrisson (B-klassen) fick vardera 2 flaskor för sina respektive vinster. Fotografen för dagen blev så till sig över sitt pris att han, förutom att han glömde att tacka tävlingsledningen för arrangemanget, också glömde att fotografera. Tveksamt om han får förnyat förtroende framöver!!

Bollar

Måndagen den 22 augusti –  spelade damerna omgång fem i HCP 50+ på Torrekulla GK.  Damerna knappade in något, och är nu på delad 4:e/5.e plats tillsammans med Gräppås  – 14 slag att ta igen till 1:an. Nästa omgång som är den sista innan final spelas på hemmabanan den 29/8, så än finns en chans att gå vidare. Läs hela Bittes rapport under Tävlingar 2016 härintill.

Bollar

Fredagen den 19 augusti spelade herrarna omgång fem  i  HCP 55+ på Lycke GK. Tyvärr hade våra herrar en dålig dag   -:(    Läs Bengts rapport under Tävlingar 2016 härtintill och låt oss hålla tummarna för nästa omgång som spelas på Stenungsund.

Bollar

Måndagen den 15 augusti var det dags för årets lagtävling mot Lyckorna. 96 seniorer spelade vår nya bana i strälande vackert väder. Vi fick många kommentarer om att banan blivit så trevlig.  ”Inte alls så svår”, som tidigare.

I lagtävlingen räknar man de 10 bästa resultaten från varje klubb.  I år vann Stenungsund med 341 poäng mot Lyckornas 322.

Det var tre individuella klasser, A- och B för herrar samt en damklass.

I damklassen noterades det allra bästa individuella resultatet av Lyckornas Anna Kullgren, som gick runt på fina 39 poäng. Grattis till den bravaden!

Herrarnas A-klass vanns även den av en spelare från Lyckorna – Göran Hakelöv på 35 poäng. Här kan nämnas att Roger Sandén och Hans Johanson från Stenungsund också hade 35 poäng, men med högre handicap.

Herrarnas B-klass  vanns av Stenungsundaren Tomas Lund på 35 poäng, även han.

Eftersom det var en lång dag, var det naturligtvis många som hade åkt hem, då alla kommit in och det var dags för prisutdelning. Här nedan ser vi, förutom damernas vinnare Anna Kullgren, tillsammans med dagens tävlingsledare,  en samlingsbild på alla kvarvarande spelare.

Dagens pristagare:

Damklassen

1 Anna Kullgren Lyckorna 39 poäng
2 Ingegerd Hertzman Stenungsund 35 poäng
3 Inger Alfredsson Stenungsund 34 poäng
4 Yvonne Sylvan Stenungsund 33 poäng
5 Nina Lörnell Lyckorna 31 poäng

Herrar A-klassen

1 Göran Hakelöv Lyckorna 35 poäng
2 Roger Sandén Stenungsund 35 poäng
3 Hans Johanson Stenungsund 35 poäng
4 Kai Lidholm Stenungsund 33 poäng
5 Lars Östling Stenungsund 32 poäng
6 Lage Lindsgtröm Lyckorna 31 poäng

Herrar B-klassen

1 Tomas Lund Stenungsund 35 poäng
2 Bengt Björkman Stenungsund 34 poäng
3 Svein Paulsen Stenungsund 34 poäng
4 Bengt Johansson Lyckorna 33 poäng

ETT STORT GRATTIS TILL ALLA PRISTAGARE!

Bollar

Damerna spelade sitt Hcp 50+-spel på Gräppås GK den 8 augusti. Tyvärr gick det inte jättebra, men vi ligger kvar som 4:a. Med två omgångar kvar, kan allt hända! Läs Bittes rapport under Tävlingar 2016 härintill.

Denna omgång – måndagen den 22 augusti –  spelade vi på Torrekulla i vackert väder.  Vi knappade in något, så nu är vi på delad 4:e/5.e plats tillsammans med Gräppås och har 14 slag att ta igen till 1:an. Nästa omgång som är den sista innan final spelar vi på hemmabanan den 29/8, så än har vi en chans att gå vidare.

Måndagens (den 8 augusti)  partävling spelades i mycket hård vind och korta intensiva regnskurar. Spelformen var Irish Greensome, en relativt sällan använd tävlingsform. De som lyckades bäst denna dag var Rolf Hallden och en utvilad Tommy Jönsson som skrapade ihop 37p. Som god tvåa kom lag Björkman/Adielsson på 36p följt av lag Engman/Engman på 35p. Hårt i toppen av prislistan, precis som det skall vara. Tyvärr var fotografen inte närvarande vid prisutdelningen, men pristagarna utgjordes av idel välkända ansikten. Grattis alla pristagare!

Bollar

Herrarna spelade sin omgång 4 i HCP-serien 50+ i fredags, den 5 augusti,  på Gräppås GK. Laget blev tvåa och ligger även tvåa i serien inför de sista omgångarna. Kurt Corneliusson lade beslag på den individuella nettosegern på 66 slag. Läs hela Bengt Davidssons rapport under Tävlingar 2016 härintill.

 

Bollar

Nu drar det ihop sig i seniorernas Eclectic, Order of Merit och Årets Golfare. Ställningen efter den 1 augusti finns under flik Tävlingar 2016  härintill.  Nu är det bara två måndagstävlingar kvar som är *-märkta  –  den 5:e och den 19:e september. Vi har alltså ytterligare ett par veckor på oss att vässa formen!

 

Bollar

Måndagen den 1 augusti var det en decimerad skara seniorer som spelade. Kan det vara passning av barnbarn, blåbärs- eller svampplockning, eller rädsla för regn som spökade?  Vi som spelade – 45 st – hade i alla fall en verkligt skön golfdag. Visserligen blåste det en hel del, men det var först när alla kommit in, som regnet kom.

Vi hade 4 pristagare i A-klassen:

1. Roger Sandén 68 slag
2. Lars Östling 70 slag
3. Anders Östling 71 slag
4. Leif Angelbäck 73 slag

B-klassens 5 pristagare var:

1. Birgitta Angelbäck 72 slag
2. Gunnar Åslund 74 slag
3. Gun Jonsson 76 slag
4. Bo Jonsson 77 slag
5. Hjördis Berglund 78 slag

Samtliga pristagare samlades på segerbilden. Grattis till bra spel!

 

Bollar

Nu är måndagstävlingar tillbaka efter upphållet för golfveckan samt efter vår inställda tävling,  då regnet satte käppar i hjulet för oss och förhindrade allt spel.

Idag var det däremot inga problem att spela. Vädret var det bästa tänkbara, fairways var sagolika och greenerna helt perfekta.  Vad mer kan man begära? Trevligt i bollen? Ja, det har vi alltid och vi gläds åt vår nya, fantastiska golfbana.

Dagens tävling bjöd på många fina resultat:

A-klassen vanns av Josef Demska på 67 slag netto, tätt följd av Mats Adielsson på 68 slag netto.

B-klassens segrare var  Majvor Bryngelsson med sina 68 nettoslag med Birgitta Angelbäck i hälarna på 69 slag netto.

Här nedan ser vi de pristagare som var kvar vid prisutdelningen. Nästa måndag är det shotgun och då träffas vi alla efter rundan och får en trevlig avslutning.

A-klassen

A-klassens 1:a och 2:a: Josef Demska och Mats Adielsson

 

B-klassens glada  pristagare: Ingela, Majvor, Birgitta, Bo, Yvonne och Ingegerd. Jan Berggren missade nog fotografen.

Bollar

Tävlingen den 11 juli var en * – märkt tävling vilket innebär att den ingår i  Årets Golfare brutto och netto.  Därför har vi  beslutat att korrigera reglerna för Årets Golfare. Klicka här för att se Hur.

Bollar

Måndagen den 11 juli var en synnerligen trist tävlingsdag. De första bollarna samlades i hällregnet och vi var från början helt inställda på spel. Det var ju ändå varmt!  Regnet tilltog dock i styrka och efter att ha konsulterat diverse vädersiter, bestämdes att dagens tävling skulle ställas in.  Mail skickades ut till deltagarna om Inställt spel.  Några hade naturligtvis redan hunnit åka till klubben och fick vända hem igen.  Det är inte ofta vi tvingass ställa in, men nu var det en sådan dag. Tråkigt men sant. Vi ses om tvä veckor. Nästa vecka är det Golfvecka – hela veckan.

 

Bollar

Tiobästalistan efter omgång fyra ( 4 juli) är redan klar.  Klicka här för att se om du finns med på listan. Tänk på att i tävlingen Årets Golfare Brutto resp Netto behöver du delta i minst 6 av de *markerade måndagstävlingarna. För Order of Merit räknas de tävlingarna som du deltar i. Det finns inget minimum, men naturligtvis är chansen större ju fler tävlingar man är med i.

Bollar

Måndagen den 4 juli spelade 60 seniorer sedvanlig slaggolf – för dagen med löpande start. Vi har löpande starter under juli månad för att inte spärra banan för mycket under denna semestermånad.

Vädret var helt OK. Visserligen fick några av oss en kortare kraftig regnskur, men de flesta klarade sig med några regnstänk då och då.

För dagen hade vi 6 pristagare i vardera klassen. B-klassen vanns av Catrin Forsström med 71 nettoslag. I A-klassen segrade Bengt Davidsson på 72 slag.

Som det brukar vara när det är löpande start, var det en mindre skara som var kvar vid prisutdelningen. Det är synd, men förståeligt. Det blir ju lång väntan för dem med tidiga starttider.

 

Bollar

Måndagen den 27 juni. 
Idag invigde seniorerna den nya banan. Dvs herrarna spelade från tee 53 och damerna från tee 45. även en del herrar fyllda 75 spelade tee 45.

Vi hade bra väder, ganska blåsigt och lite regn på de sista bollarna.
Det var lagtävling “omvänd vals” och alla verkade nöjda med att spela från nya tees.
Vi var 51 deltagare uppdelade i 17 lag (3 i varje). Fyra priser delades ut.
1:a pris Ingvar Bejvel, Ulla Hultén, Hans Johansson               76p
2:a pris Sam Engman, Jan-Olof Fredholm, Gerd Johansson    72p  hcp
3:a Pris Catarina Bejvel, Per Forsström, Anna-Lisa Törnqvist 72p
4:e pris Leif Thorin, Jan Bergman, Lars Saethe                       70p

Många pristagare hade gått hem så det blev inte så många på fotot.

 

Bollar

Måndagen den 20 juni, tror jag att vi satte reckord i antalet deltagare. 67 seniorer startade i den lite blåsiga och kylslagna morgonen. Under dagen övergick  de kalla vindarna till rätt behagliga sådana, men fortfarande tämligen hårda.

Trots vinden fick vi ett kanonresultat av Inger Alfredsson, som slutade på 68 slag netto, och med detta vann hon naturligtvis B-klassen. Lars Östling vann A-klassen med sina 70 slag netto. Grattis båda vinnarna!

Vi hade sju pristagare i varje klass med resultat upp till 76 slag netto. Bilder på pristagarna får nu här nedanför.

Nästa vecka ska vi spela Omvänd vals. Detta är ett lagspel och  innebär att vi på första hålet räknar alla 3 resultat, på det andra 2 resultat och på det tredje 1 resultat. Sedan börjar det om från början, 3, 2 och 1,   tills vi spelat alla 18 hål och avslutar valsen.  Detta brukar vara en trevlig och uppskattad tävling. Observera att vi då har löpande start med första start kl 09.00.  (Det står fel i tävlingsprogrammet).  Detta blir den sista tävlingen på den nuvarande banan.

Fr o m måndagen den 4 juli kommer vi att spela vår ”nya” bana. Då ska alla tees och alla bunkrar vara klara och banan slopad.  Herrar 75 år och äldre kommer att få välja tee. Vi följer alltså Golfförbundets regler när det gäller möjlighet att välja  tee.

Inger Alfredsson tillsammans med övriga pristagare i B-klassen (Berit Dahlgren saknas på bilden)

A-klassens pristagare (Här saknas Leif Thorin som hunnit ge sig av.)

Bollar

Torsdagen den 16 juni – Årets Utflykt!  Vi åkte till Läckö GK och spelade på en mycket trevlig bana som var i ett alldeles utmärkt skick. Greenerna var väldigt snabba, så det var inte ovanligt med både tre- och fyrputtar.  Fairways var i perfekt kondition. Vädret kunde inte ha varit bättre.

Trots alla puttar, hade vi en hel del mycket bra resultat. Allra bäst i A-klassen var Börje Olsson med 39 poäng, vilket i Börjes fall också innebar 72 bruttoslag. Respekt!  Jerker Persson blev tvåa med sina 39 poäng till följd av högre handicap. I B-klassen vann Per-Ivar Fallenius, också på 39 poäng. Grattis till prestationerna!

Vandringspriset, som en gång skänkts  av vår ”gamle” pro Johnny Andersen, överlämnades av förra årets vinnare Ingela Sollid till Börje Olsson.  Börje, med sitt lägre handicap,   tog hem detta prestigefyllda pris i form av en putter,  modell äldre, med ingraverade namn på alla vinnare.

Bitte och Yvonne förbereder sig för prisutdelning

Vinnare i A-klassen – Börje Olsson

Vinnare i B-klassen – Per-Ivar Fallenius

Ingela Sollid överlämnar vandringspriset till Börje Olsson

Det var många som vann vinflaskor….

Hela gänget samlades för en gruppbild.

Bollar

Måndagen den 13 juni bjöd på perfekt golfväder.  Sol,  lite moln och lätta vindar.

Även denna gång fick vi en 63 runda. Det var Lars Olsson som gjorde denna prestation och tog därmed hem1:a priset i B-klassen. Bengt Björkman var inte långt efter – 65 slag. Alla pristagare i B-klassen hade under 72 slag netto.

I A-klassen vann Jerker Persson på 65 slag och här hade den sista pristagaren 72 slag. Det blev alltså många sänkningar idag.

Närmast hål var Yvonne Sylwan och Hasse Johansson. Yvonne lade sin boll 3,60 från hål och Hasse något närmare.

 

B-klassens pristagare (Bengt Björkman saknas)

A-klassen pristagare. Eftersom Bitte var tvungen att åka tidigt, fick Stig agera Bitte på bilden, vilket han gör med inlevelse.

 

Yvonne och Hasse dagens vinnare av Närmast hål.

Bollar

Först och främst, ursäkta sen rapportering från veckans tävling. Man har arbetat med hemsidan ett tag och det har inte gått att lägga in något på vår hemsida förrän nu. Här kommer emellertid rapporten.

Tisdagen den 7 juni spelades slagspel och  säsongens första omgång som ingår i Årets Golfare och Order of Merit.  Resultatet efter omgång 1 är redan publicerat härintill under Tävlingar 2016 / Order of Merit och Årets Golfare

Det stora som hände vid dagens tävling var naturligtvis Viveca Berntssons Hole in One på hål 15. Grattis Viveca! Fantastiskt roligt!  Vi återkommer till den bravaden vid höstmötet den 3 oktober.

Per-Ivar Fallenius lyckades lägga sin boll närmast hål på hål 6 (1,29 m) . Jätteroligt. Grattis!

När det gäller själva slagspelstävlingen hade vi många fantastiska resultat. Det allra mest fantastiska var väl Barbro Ahlstrands 63 runda. Helt otroligt! Grattis. Sedan följde i klass B sju pristagare på 72 slag  eller bättre. I A-klassen vann Eva Öhlin på 71 slag.

Dagen bjöd på fantastiskt väder och mycket bra rull, kanske en förklaring till de låga scorerna.

Bklassens pristagare 7 juni

 

Aklassens pristagare 7 juni

 

Närmast hål och Hole in One 7 juni

Bollar

Måndagen den 30 maj spelades årets första partävling. 64 personer – 32 par – tävlade i en bästboll. Det var strålande sol och kraftiga vindar. Trots vinden, lyckades många få imponerande  resultat. Allra bäst var paret Gun och Bo Jonsson som fick ihop fantastiska 49 poäng. Ett stort Grattis till en otrolig prestation. Sju priser delades ut till resultat mellan Gun och Bos 49 poäng och sjunde paret som fick 42 poäng.

Ett stort Grattis till alla pristagare och till alla deltagare!!!

Dagens glada pristagare:

20160530_152511

Bollar

Herrarnas handicap-spel, omgång 2, spelades den 27 maj på Sisjö GK.

Det var enligt lagledare Bengt Davidsson en  sällsynt jämn tillställning,  som Torrekulla vann och med Stenungsund på 3e plats för dagen.  Lars Roos storform håller i sig vilket innebar hans andra raka seger,netto 72.

Efter denna omgång ligger stenungsundsherrarna på en andra plats.

Läs hela Bengt rapport under Tävlingar 2016/ HCP-serien Herrar 55+ härintill.

Bollar

Eclecticen är igång. Gå in fortlöpande på Eclectic under Tävlingar 2016 härintill och följ resultaten. Alla singeltävlingar på Stenungsunds GK räknas i Eclecticen.

Bollar
Damernas handicapsspel D50+ spelades också måndagen den 23 maj.

Stenungsundsdamerna gjorde bra ifrån sig och gick från en delad tredjeplats upp i ledningen.  Detta var den andra omgången och den gick på Torslanda GK. Läs Bittes rapport. Klicka här.

ladda ned

Måndagen den 23 maj var vår utbytesdag med Tjörn. 61 stenungsundare startade på Tjörn GK, samtidigt som 63 ”tjörnbor”  spelade på Stenungsund GK.

Vädret varierade en del. Det blåste inte så mycket på morgonen och det kändes varmt och skönt, men vid 11-tiden rullade dimman in och det blev väldigt fuktig luft och så småningom kom regnet.

Därefter var det regnkläder på och av under ett par timmar. Banan var väldigt fuktig på sina ställen men ändå i ganska gott skick.
A-klassen vanns av Lars Roos på fantastiska 37 poäng.  Samma antal poäng hade B-klassens vinnare Per-Ivar Fallenius. Ett stort grattis till segrarna, som lyckades hålla ihop spelet så bra!
Det delades ut 8 priser i A-klassen och 10 i B-klassen.   Här nedan ser vi de lyckliga vinnarna (som var kvar vid prisutdelningen).
A-klassen
P1020885 - kopia

B-klassen
P1020888

A-klass     B-klass
1 Lars Roos 37p 1 Per-Ivar Fallenius 37 p
2 Kai Lidholm 36 p 2 Lars Olsson 35 p
3 Leif Angelbäck 36 p 3 Inger Alfredsson 33 p
4 Hasse Uckelstam 31 p 4 Birgitta Angelbäck 33 p
5 Tommy Jönsson 30 p 5 Rolf Halldén 32 p
6 Per Forsström 30 p 6 Birgitta Filipsson 31 p
7 Jan Fläder 30 p 7 Lars-Erik Axefalk 31 p
8 Bengt Lagergreen 29 p 8 Ingrid Haak 31 p
9 Berit Dahlgren 31 p
10 Jan-Olof Fredholm 30 p

 

 

Rapportör denna gång är Ulla Hultén, som också passade på att fota sina medspelare.

23 maj på Tjörn (2)

image001

Måndagen den 16 maj var uppstarten på matchspelet. De flesta har därigenom spelat sin första match. Några par, som inte kunde spela i måndags,  kommer att spela sin match på tid som de bestämmer själva. Senaste dag för match nr 1 är den 29 maj.

Match nr 2 ska sedan spelas senast den 19 juni. I år ser vi till att hålla tiderna!

Alla matchtider framgår under fliken Matchspel under Tävlingar 2016 härintill.

 

image001

 

Fredagen den 13 maj spelades  herrarnas handicapspel H55+ på Torrekulla.

Stenungsundslaget vann denna första omgång. Dessutom tog Lasse Roos hem bästa nettot på 73 slag och Thomas Jonemark på 85 slag brutto.  Läs hela Bengts rapport genom att klicka här.
Bollar
Måndagen den 9 maj spelades damernas handicapspel D50+ på Lysegården. Det gick bra för Stenungsunds damer. Delad trea, endast ett slag efter tvåan.  Läs hela Bittes rapport genom att klicka här.
Bollar
Måndagen den 9 maj:

Återigen en härlig dag på golfbanan. Ett drygt 50-tal golfsugna seniorer deltog i det vackra vädret. Det var många som presterade fina resultat så det blev trångt i toppen på prislistan.

I A-klassen segrade Ingvar Beijvel på fina 41p medan B-klassen vanns av Catarina Beijvel på 36p. Familjelyckan är total får vi förmoda!

Henning Säwström fick pris för sitt prickskytte då han var närmast flaggan på hål 2.

A-klassens pristagare:

A

B-klassens pristagare:

B

 

Henning

Närmast hål

 

GRATTIS ALLA DUKTIGA GOLFARE!


Bollar

Idag – måndagen den 2 maj – gick årets första seniortävling av stapeln. 57 glada seniorer gladdes åt  att få starta upp seniorernas egen golfsäsong. Vädret var härligt, delvis soligt,  om än litet kallt i vinden. Banan var fortfarande ganska våt efter allt regnande, men med tanke på det torra och varma vädret som väntas de närmaste dagarna, kommer det att torka upp ”fortare än fort”. Med fåglarnas kvitter i bakgrunden betraktade vi vår nya bana, som vi kan se växa fram. De nya bunkrarna ser verkligen läckra ut! Härliga former.

Vi hade, som alltid, många fina resultat.

Här nedan ser vi dagens pristagare:

A-klassen

20160502_151910 (2)

1:a Leif Thorin 38 p, 2:a Lasse Roos 38 p, 3:a Hasse Uckelstam 35 p, Kurt Corneliusson 31 p och Stig Johansson 31 p.
B-klassen
20160502_151946 (2) 

1:a Inger Alfredsson 34 p, 2:a Ingegerd Hertzman 34 p, 3:a Bo Sylvan 34 p, 4:a Barbro Ahlstrand 29 p, 5:a Berit Dahlgren 28 p, 6:a Rolf Halldén 28 p och Catarina Beijvel 26 p.

 

Grattis alla pristagare!!

 

Nu finns även möjlighet att spela  endast 9 hål. Anmälan sker i GIT som vanligt,  med noteringen att man har för avsikt att bara spela 9 hål. Ambitionen är att få starta  ”niohålarna” från 1:an eller 10:an.

 

Glöm inte att anmäla er till Eclecticen – en spännande och rolig extra ”tävling i tävlingen” till det facila priset av 60 kronor för säsongen.  Anmälan kan göras till Birgitta Angelbäck på mail (0303773426@telia. com)  eller telefon (0303773426).

Läs om reglerna för Eclectic här.

 

Bollar

Vintertouren fredagen den 29 april

Sista dagen med spel på Vintertouren.

Vi var fem spelare som träffades i snålblåsten men alla utom Mats Jonsson var övertygade om att spela 18 hål. När vi kom till hål 6 så kom det en kort men intensiv hagelskur. Mats nöjde sig med 9 hål och vi tackade varandra för god match på 9:ende greenen

Vi övriga fyra fortsatte och vädret blev bättre och bättre och till slut så sken solen över oss tappra. Man kan säga att dagens runda började i moll men slutade i dur. Dagens spel blev 16 hål eftersom de som bygger om på banan utförde arbete på hål 6 och 7

Måste ge alla som arbetat med att ta fram den nya banans layout och alla de som utför arbete en stor eloge. Vi kommer att få en fantastisk bana och det är en upplevelse att gå runt och se resultatet av allt arbete.  Vi som spelat under hösten/vintern har hela tiden kunnat följa banans utveckling. Vi får Bohusläns bästa bana inför kommande säsonger.

 

Dagens resultat efter 16 spelade hål blev följande:

 

1.       Tomas Jonemark 67slag

2.       Lasse Roos 67 slag SHC

3.       Kurt Corneliusson 71 slag

4.       Gunnar Åslund 77 slag

 

Jag vi tacka alla spelare som deltagit i årets vintertour för alla trevliga rundor i alla typer av väder. Jag är övertygad om att vi som spelat kommer att ha nytta av detta i sommarens spel och till nästa år är vi ännu flera som kommer att deltaga.

Stort TACK till er alla

 

Lasse Roos

************************************************************************************************
Nu finns protokollet från Vårmötet här på hemsidan. Klicka här och läs!

 

*****************************************************************************************************
Näst sista vintertour-golftävlingen den 27 aprilL

 

Nu är vi inne på upploppet för vintertouren!  I dag onsdag var det  8 st som deltog och vinnare i dag
blev Lasse Roos på 77 slag med Thomas som god 2:a med 79 slag.
Angelbäck

*******************************************************************************************************
Det har varit problem med hemsidan de senaste dagarna och rapporteringen har därför inte kunnat ske som förväntat.

 

Vi hade ju  Vårmöte den 20 april.  55 seniorer deltog.

Förutom att vi gick igenom Tävlingsprogrammet,  fick vi också en mycket givande information från vår course manager Ingvar Fjällman.  Ingvar berättade om de förändringar som görs på banan, med många nya bunkrar, nya tees och nya banlängder.

Den nya banan kommer att bestå av:

45   Röd tee

52   Gul tee

58   Vit tee

62   Svart tee

 

”Ambitionen” är att kunna öppna den nya banan till den 28 juni, då Damdagen går av stapeln. Låt oss hålla ”alla tummar” att det går. Hur som helst, när banan öppnas,  är den omslopad med nya scorekort och banguider.

På mötet gick vi igenom de olika tävlingarna (med utbyten och utflykt) som sker inom seniorverksamheten. Alla tävlingsbestämmelser finns att läsa på hemsidan härintill.

Fram tills dess den nya banan är i bruk, tillämpas tävlingsbestämmelserna såsom de  f n  är skrivna. Om det finns anledning att korrigera dessa efter den nya banan, kommer det att ske. Noteras kan, att i år (med nuvarande bana) gäller att herrar fr o m det år de fyller 70  kan välja att spela från tee 50. Ska då anges under  ”Meddelande till tävlingsledningen” vid anmälan i GIT.

Utflykten går i år till Läckö GK torsdagen den 16 juni. Anmälan görs i GIT. Först till kvarn….

Så snart protokollet från mötet är klart och justerat, kommer det att läggas ut på hemsidan under Mötesprotokoll härintill.

 

**************************************************************************************************************

Vintertouren fortsätter ända fram tills sommarsäsongen börjar med vår första tävling måndagen den 2 maj kl 09.30  med shotgunstart.

Men tills dess pågår Vintertouren ännu en onsdag och en fredag. Samling 09.30-09.45. Första boll går ut 10.00.

 

Vintertouren måndagen 25 april

 

Idag samlades 10 förväntansfulla golfare, av dessa så var det en som gick nio hål och övriga gick runt hela banan men spelade bara 17 hål eftersom hål nummer 7 var avstängt på grund av arbete med de nya bunkrarna.

Vädret idag var typiskt aprilväder med sol, hagel, snö, regn och lite blåst. Allt var i små mängder så det påverkade varken spel eller humör

 

Dagens resultat blev följande:

 

1.       Stig Johansson 66 slag

2.       Gunnar Åslund 68 slag

3.       Hasse Uckelstam 69 slag

4.       Lasse Roos 72 slag

5.       Kurt Corneliusson 72 slag SHC

6.       Leif Thorin 75 slag

7.       Leif Angelbäck 75 slag SHC

8.       Rolf Halldén 79 slag

9.       Henning Säwström 86 slag

 

Riktigt bra resultat och det märks att det är sista veckan på Vintertouren för på måndag den 2 maj kl 09.30 startar Seniorgolfen

 

Till sist så måste jag ge ett jättestort beröm till alla som arbetar med banan, den är riktigt bra och vilken fin layout vi får på banan när alla bunkrar är klara

Ni alla som arbetar gör ett fantastiskt jobb

 

Vi ses på onsdag igen

 

Lasse Roos

****************************************************************************************

Nu står det inte på förrän vår golfsäsong startar upp!

Vi börjar med att samlas till

 

Seniorernas Vårmöte

onsdagen den 20 april kl 17.00 i Klubbhuset.

 

Förutom att gå igenom säsongens  tävlingsprogram och årets utflykt,

kommer vi att vi information om vår ”nya golfbana”.  Hela dagordningen får du genom att Klicka här.

 

Välkommen!

****************************************************************************

Vintertouren

 

Måndagen den 18 april

 

Säsongen närmar sig och trots en grå och kylig dag var det god anslutning.
Nya spelare kommer och totalt var vi 14st.
Angelbäck

 

****************************************************************
Onsdagen den 13 april

Åter en härlig vårdag, med en trupp på 8 st som spelade 18 hål. Det var många fina resultat.  Vad månde bliva, när de ”riktiga” tävlingarna startar? Några spelade 9 hål, tandläkarbesök m.m!

 

 

 

 /Angelbäck

***************************************************************************************
Måndagen den 11 april

 

Vilken underbar vårdag. Banans utformning ändrar sig till det bättre, för varje gång.
I dag var vi 14 st som var med och tävlade och en hel del som var ute på sina egna ronder.

/

/Angelbäck

20160411_145141

****************************************************************************************
Måndagen den 4 april

 
Det var mycket folk ute på banan i dag i det underbara vårvädret –  15-16 grader.

I Vintertouren deltog 9 st, som alla spelade 18 hål. De nio var:
Leif A, Hasse U, Thomas J, Per F, Gunnar Å, Stig J, Kai L, Ingvar B och  Krill J.
/AngelbäckOnsdagen den 30:e

var det 4 tappra spelare som trotsade det gråmulna vädret, som under dagen klarnade upp och blev riktigt bra.

.
I dag,  fredag den 1 april,   i strålande sol och en härlig vårdag blev vi 5 som spelade 18 och 1 som spelade 9.
Leif A, Thomas J, Hasse U, Stig J och Per F hade en härlig runda och greenerna blir bara bättre och bättre.
Hasse J nöjde sig med 9 hål.

/Angelbäcks rapport

**********************************************************************************************

 

Vintertouren onsdagen den 23 mars

Idag var det åtta spelare som samlades för att gå ut på vår fantastiska bana
Vinden var dock lite kall men solen värmde gott.
Idag var vi följande: Svein O, Hasse U, Anders Ö, Krill J, Per F, Jari P, Lee A och undertecknad.

Nu blir det inget mer spel på vintertouren under påsken och nästa dag för spel är onsdagen den 30 mars med samling senast 09.45.
Jag hoppas någon annan kan hålla i spelet eftersom jag åker till Spanien i tre veckor.

Ha det bra och njut av spelet som framöver spelas på sommargreener.

Lasse Roos

*****************************************************************************************
Vintertouren måndagen den 21 mars

 

En strålande morgon med sol och vindstilla. Hur många skulle komma idag var tanken under färden mor golfbanan.

 

Väl där så kom det flera sugna golfare och till sist var vi 13 st som gick ut i tre 3-bollar och en 4-boll

 

Idag var det följande:

Jan J, Anders Ö, Rolf H, Christer Q, Hasse U, Jari P, Lee A, Hasse J, Tomas L, Krill J, Ingvar B, Per F och undertecknad

 

Banan börjar bli riktigt bra och greenerna ser verkligen inbjudande ut och ett rykte säger att på fredag så öppnas greenerna för spel.

Men innan dess så är det onsdag och fortsatt spel på vintertouren

Hoppas att ni alla kommer!

 

Lasse Roos

 

**********************************************************************************

Vintertouren fredagen den 18 mars

 

Morgonens dimma låg tät över mark och skog, men när klockan närmades sig 09.45 så kom solen och nio glada golfare slog ut från tee 1

 

Det blev en underbar runda och det var rena stripteasen när ett efter ett klädesplagg försvann från kroppen

 

Idag var det följande spelare:

Senior och junior Uckelstam, Anders Ö, Per F, Erik J, Janne J, Tomas L, Ingvar B och undertecknad

 

På bilden ser ni Per och Erik framför 18:e green som mycket inbjudande ut. Banarbetarna har redan börjat klippa och gödsla greenerna så det dröjer inte länge innan vi kan spela fullt ut.

 

På måndag skall solen åter skina och då hoppas jag på nytt rekord deltagande

 

Vi samlas 09.30, dock senast 09.45 då vi lottar bollarna

 

Vi ses

Lasse

IMG_1260
********************************************************************************
Vintertouren onsdagen den 16 mars

 

Idag var det rekorddeltagande, vi var 12 personer, och det var Stig Johansson, Ingegerd och Lars Östling, Tomas Jonemark, Per Forsström, Hasse Uckelstam, Krill Johansson, Erik Jonsen, Göte Sandberg, Anders Östling, Jan Johansson och undertecknad

Mycket roligt att så många kom och spelade i det vackra vädret. Solen hade till en början svårt att ta kål på dimman men till slut så var det klarblå himmel

Det var extra roligt att se våra Sydafrika resenärer på banan igen efter sitt träningsläger

 

Nu hoppas vi på minst lika många på fredag

Samling senast 09.45

 

Välkomna

 

Lasse

 

**************************************************************************************
Vintertouren måndagen den 14 mars

 

Dagen började med lite dimma men efter en stund som kom den efterlängtade solen och värmde.

På parkeringen så strömmade det in sugna golfare och till sist blev vi 9 st som i tre 3-bollar gav sig ut och njöt

De som spelade i dag var: Ingvar Bejvel, Ray Johansson, Krill Johansson, Rolf Halldén, Jan Johansson, Anders Östling, Hasse Uckelstam, Tomas Jonemark och undertecknad.
Utöver oss så var det ytterligare spelare på banan

 

Banan blir bara bättre och bättre och med fortsatt sol så blir det snart kanon.

 

På onsdag så skall det åter vara sol så vi hoppas att vi blir ännu flera

Samling 09.30 men absolut senast 09.45

 

Vi ses och övar upp våra färdigheter

 

Välkomna

 

Lasse Roos

***********************************************************************************

Vintertouren vecka 10

I måndags var det snöfall, och detta var inte med i våra beräkningar,
så denna dag var inget spel.

I dag, onsdag, så låg snön fortfarande vit på banan vilket även idag hindrade oss från spel.

Jag har efter inspektion av banan och snö läget beslutat att något organiserat spel inte är aktuellt på fredag även om solen gassar på så kommer det att vara snö kvar och på de snöfria ytorna är det ganska blött

Detta innebär att vi satsar på måndag och enligt prognoserna så skall det bli sol och gott väder

Ladda nu för måndag den 14/3

Lasse Roos

_______________________________________________

 

Lägesrapport vintertouren fredagen den 4 mars.

I onsdags var det inget spel på grund av dåligt väder med snö.

Idag, den 4 mars, var det sex glad spelare som gav sig ut i två tre-bollar.
Dessa goa gubbar var:
Anders Östling, Janne Johansson, Mats Johnsson, Lee Austin, Hans Uckelstam, ny medlem från Tjörns GK, välkommen i gänget Hans, och undertecknad.

Vädret var bra och det var ingen vind. Den stora skillnaden mot tidigare var att nu måste man spela ända fram till flaggan, inga gratismetrar på grund av studsar i frusen mark. Intressant att se hur man anpassar sig och blir alldeles för kort när nya förutsättningar kommer, men detta lär vi oss snabbt

Nu blir det spel igen på måndag för alla som kan, tyvärr så är undertecknad bortrest men dyker upp igen på onsdag

Trevlig helg till er alla

Lasse Roos

_________________________________________________________–

 

Lägesrapport Vintertouren 29 februari

En morgon med någon minusgrad, dock ingen sol, men ganska råkallt. Trots dessa dystra förutsättningar så var det ett glatt gäng som samlades på parkeringen.

Idag var vi 8 personer, Jan J, Ray J, Tomas J, Tomas L, Anders Ö och undertecknad och några hål bakom oss så kom Gerd och Hasse J.

På hål 12 stod Börje Olsson och tog emot oss och man såg tydligt ryckningar i hans golfnerv och han kommer säkert att vara med nästa gång.

Vi kände igen några bilar på parkeringen som kanske var seniorer ute på egen hand.

Nu hoppas vi att vädret håller sig och att vi ses igen på onsdag den 2 mars, samling senast 09.45

Hoppas vi ses

Lasse Roos

_________________________________________________________________________

 

Lägesrapport Vintertouren 26 februari 

Nu vaknar allt fler golfare från sina vinteride.

Idag var vi 8 personer, Hasse och Gerd Johansson, Anders Östling, Jan Johansson, Josef Demska, Tomas Jonemark, Lee Austin (ej senior) och undertecknad

 

Vädret var strålande med klarblå himmel och värmande sol Detta underbara väder skall fortsätta även på måndag så då hoppas vi på ännu flera Trevlig helg Vi ses den 20 februari senast 09.45

 

Lasse Roos

________________________________________________________

 

Lägesrapport 23 februari

Vintertouren 24 feb 2016 

Idag vaknade vi till en underbar dag.
Det var några minusgrader på morgonen men klarblå himmel och snart steg temperaturen.

På golfklubben parkering samlades fem glada golfare,
Mats Johnsson, Anders Östling, Tomas Jonemark, Jan Johansson och undertecknad.

Första 5-6 hålen låg frosten kvar i gräset, men sedan var det fantastiskt,
solen värmde och vi njöt.

Tyvärr så har vi förbud mot korta byxor på Vintertouren annars var det läge för detta idag.
Detta var med all säkerhet årets vackraste dag och det vackra vädret skall fortsätta
till minst måndag.

På fredag är det dags igen och jag hoppas att fler tar chansen att öva upp sin sving och njuta av det vackra vädret

Lasse Roos

…………………………………………………………………………………………………………….

Lägesrapport måndagen 22/2.

 

I fredags, 19/2, var det inget golfspel eftersom marken var täckt av snö.

 

Bättre var det idag, vi vaknade till 3 plusgrader och sol, lite vind men trots allt en känsla av vår.

 

Direkt så märktes det antalet spelare. Idag var det 5 st och det var: Mats Adielsson, Anders Östling, Tomas Jonemark, Eva Johansson och Janne Johansson.

Undertecknad var förhindrad av ett möte på förmiddagen

 

Fantastiskt roligt att flera hittar till banan och om väderrapporterna stämmer så skall det bli fint väder även framöver

 

Vi ses på onsdag senast 09.45

 

Lasse Roos

****************************************************
Lägesrapport onsdagen 17 februari

Det har varit kanonväder i flera dagar med vindstilla och sol och därför bestämde vi oss för spel idag men ack vad vi blev lurade.
Temperaturen var vid 0 strecket och det blåste en kall nordlig vind men trots detta var vi tre man som kämpade sig runt.

Marken var täckt med ett tunt lager snö på sina ställen vilket gjorde att Leif A som spelade med vita bollar hade svårt att hitta dessa, tror hans bollförlust blev 7 eller 8 bollar
Anders Östling och undertecknad spelade på röda bollar vilket underlättade

Nu hoppas vi på bättre väder och spel på fredag med samling 09.45

Lasse Roos

***********************************************************
Lägesrapport måndagen 15 februari.

Idag blev det ingen golf eftersom det var minus 9 grader i morse och några centimeter snö på banan som gör att vi inte hittar bollarna. Detta gjorde att vi bestämde oss att ställa in dagens spel.
Nu avvaktar vi onsdagen och hoppas på lite snösmältning och varmare väder

Vi ses nog igen på onsdag

***************************************
Lägesrapport 12 februari

Idag var vi tre, Tomas Lund, Leif Angelbäck och undertecknad som gick ut 09.45 i ett strålande solsken.
Ytterligare spelare hade gått ut tidigare.
Banan var förhållandevis mycket bra med lite lätt tjäle och frostvitt gräs.
Idag testade vi att spela mer med järnklubbor och chippning vilket vi kommer att ha nytta av till årets spel.
Vi samlas igen på måndag för nya upptäckter.

Lasse Roos

*********************************************
Måndagen den 8 februari

Ett riktigt dåligt väder men trots detta så var Jan Johansson där för att spela men även han gav upp.

Onsdagen den 10 februari

Väderprognosen lovade regn och snö. Trots detta så kom det sex personer och spelade och dessa var:
Leif Angelbäck, Tomas Lund, Thomas Jonemark, Jan Johansson, Anders Östling och undertecknad.
Banan var blöt men det gäller att hitta svingen och känslan
På fredag är det dags igen, samling senast 09.45.

Lasse

************************************

Lägesrapport onsdagen den 3 februari

 

Igår kväll ösregn och hård vind och när vi vaknade så var det ett strålande väder med sol och vindstilla och temperaturen var upp mot 10 grader. Banan var lite blöt men med en värmande sol så tog vi detta med jämnmod

 

Vi var fyra spelare som njöt av detta, Tomas Jonemark, Jan Johansson, Tomas Lund och undertecknad.

Jag kan ju glädja er med att på de sex första hålen slog jag bort sex bollar och ytterligare en på hål 11. En katastrof start på rundan men som tur var så hade vi ingen tävling

Alla mina bortslagna bollar är märkta med LR om ni hittar dessa så spela vidare med dessa.

 

Nu är nästa gång på fredag för er som vill och kan. Tyvärr så är jag bortrest och spelar igen på måndag

 

Alla som vill och kan är välkomna och vi samlas som vanligt senast 09.45

 

Lasse

****************************************************************

Lägesrapport Vintertouren 1 februari

 

Idag var det åter väder för att spela golf. Leif Angelbäck och undertecknad gick ut lite tidigare men efter fem hål ringde Tomas Lund från Stenungstorg och undrade vad vi gjorde. När han hörde att vi spelade golf så kom han och gick med från 9,5-halvan. På hål 7 så kom en yster Janne Johansson och anslöt.

Detta innebar att vi till sist var fyra glada golfare som spelade och skrattade.

 

Vädret startade med en vinterblek sol, det mulnade och på hål 16 kom snön och på 18.e hålet så var det regn.

Tänk att trots detta var det fyra glada gubbar som tog sina bilar hemåt

 

På onsdag skall det bli sol och då kör vi igen klockan 09.45 och vi hoppas bli fler då

 

Lasse

Lägesrapport Vintertouren 14 januari

 

Inget spel sedan den 4 januari på Vintertouren och allt beror på kylan och snön.

Leif Angelbäck var ute och kollade läget igår, 13/1 och då var det blankis på banan. Den snö som smält till vatten hade frusit och skridskor passade bättre än golfskor

 

Nu ligger vi lite lågt och avvaktar mildare väder och under tiden så blir det styrketräning och stärkande promenader

 

Vi kommer att uppdatera informationen på denna sida så fort det är dags för spel igen.

Har hört att seriespelet startar tidigt i år så träna hårt så vi alla är redo för tufft spel

 

Må gott och njut av vintervädret

 

Lasse

*********************

God fortsättning på 2016!

Lägesrapport 4 januari 2016

Idag var det dags för 2016 första runda på Vintertouren. Det var ingen trängsel på banan men vädret var kanon, fyra grader kallt och strålande sol
Det var bara två, Leif A och undertecknad som njöt
På onsdag, som är helgdag har ställt in men på fredag 8/1 är det dags igen
Hoppas vi ses 09.45
Välkomna

Lasse

*******************************************************

Lägesrapport 1/1 2016

Det har varit lite dåligt med golf mellan jul och nyår. Det har berott på dåligt väder, helger och förkylningar

På måndag den 4/1 är det dags igen och gör många årets första golfrunda

Välkomna och vi ses som vanligt 09.45

Lasse
*******************************************************************************************

Rapport måndagen 21 december

 

Idag var vi 8 glada golfare som gick ut. Först en tre boll som gick lite tidigare och sedan blev det en fem boll.

Vädret var blåsigt och lite duggregn men temperaturen var 8-10 grader och kallare väder har vi spelat i under vår- och höstrundor.

Spelet var mycket bra och Leif Angelbäck spelade på samma boll under hela rundan vilket var/är mycket sällsynt. Grattis Leif!

 

Nu blir det ingen organiserad vintergolf på onsdag och fredag eftersom det är jultid och andra prioriteringar

Vi är tillbaka igen måndagen den 28 december om vädret så tillåter. Då hoppas jag att vi är många eftersom alla behöver röra på sig efter all julmat.

 

Till sist vill jag önska er alla:

 

En riktigt GOD JUL och ett härligt GOTT NYTT ÅR!

 

Lasse

********************************************************************

Rapport fredagen 18 december

 

Tyvärr inga spelare ute på grund av julklappsinköp och andra prioriteringar

 

 

*********************************************************************

Lägesrapport onsdagen den 16/12

Idag var vi fyra tappra spelare som gick ut och spelade.
Tomas Jonemark var åter idag och visade att  han kommer att bli svårslagen när tävlingarna börjar. Övriga var Leif, Janne och undertecknad.

Det är mycket glada tillrop under rundorna så jag hoppas att flera tar chansen.
Ny runda på fredag och sedan måndag med samling 09.45.

Välkomna!

Lasse

*********************************
Lägesrapport måndagen den 14/12

Idag vaknade vi till en frostbiten morgon och varning för halka.
Trots dessa varningar så var vi fem tappra som gav oss ut på frostbitet gräs och mycket hala vägar och broar,  men roligt hade vi och alla njöt.
En fördel i denna väderlek och hårda fairways är att drivers och andra slag blir mycket långa.
På onsdag är det dags igen….

Kommer du?

Lasse

***********************************************************************************************
Lägesrapport fredagen 11 december

Idag var det två tappra, Leif Angelbäck och Janne Johansson, som lämnade första tee.

Dessa tappra killar spelade 12 hål idag trots ett ihållande regn
Bra jobbat gubbar

Nya tag på måndag då vädret förhoppningsvis är bättre

Lasse


*****************************************************************************
Lägesrapport måndagen den 7 december

 

Idag samlades fyra tappra golfare klockan 09.45 för att spela 18 hål i ett strålande väder. Ingen vind men sol och 7-8 grader. Banan var blöt men inte så blöt som vi förväntat oss.

När vi gick ut på hål tre så såg vi ytterligare tre seniorkamrater som spelade på hål sju och dessa hade gått ut lite tidigare.

Mycket trevligt att så många tar chansen och bibehålla sin sving under vinterhalvåret.

Nästa dag som vi spelar är på onsdag och sedan fredag. Tyvärr är undertecknad förhindrad dessa dagar men ni övriga hoppas jag spelar.

Ha det fortsatt bra!

Lasse

 

***************************************************************************************
Lägesrapport fredagen 4/12

Idag var det inga spelare som vågade sig ut.
Bra beslut eftersom det var storm och regn.

Vi laddar om och tar nya tag på måndag då vinden och regnet skall vara borta.
Kanske lite sol?!
Ladda så ses vi på måndag!

Trevlig helg till alla!

Lasse

*****************************************************************************************************

Lägesrapport 2 december 2015

 

Idag var vi återigen bara två spelare, och det var Leif A och undertecknad. Ni som inte var där vet inte vad ni missar.

På fredag skall solen skina och vi hoppas att ni som kommit hem från Portugal och Spanien dyker upp och berättar hur ni haft det

Samling klockan 09.45

En golfrunda på fredagen gör att man kan ta ett extra glas vin på kvällen

Vi ses

Lasse

 

**********************************************************************************************
Lägesrapport fredagen den 27/11 2015

Idag var det bara två ”gubbar”, nämligen Leif A och undertecknad som trotsade vind och regn och spelade sina 18 hål

I fönstret i Golfkrogen satt Roberth och skrattade, med all rätt i det läget. Men efter avslutad runda var vi mycket nöjda och ännu nöjdare var vi efter den varma duschen, vi hade fått dagens motion och trevligt hade vi också

Ny runda på måndag?

Vi ses

Lasse

*******************************************************************************************

Lägesrapport från onsdagen den 25 november

 

En disig och mulen morgon samlades tre tappra golfare på parkeringen och gick ut. Banan var blöt, mycket blöt efter allt regn, men vad gör detta när vi hade trevligt

Vi ser gärna flera tappra golfare som kommer och har det trevligt

Vi tog en selfie på 9 och halvan.

Välkomna

Selfie

*******************************************************************************************
Dagens rapport måndagen den 9 november:

Vi var 15 st som gav sig ut på en ganska våt bana, men likt de 10 negerpojkarna blev vi 9 som fullföljde.
Det var bara hål nr 5 som ej fick spelas.

Janne Johansson    68 slag
Barbro Ahlstrand     70
Thomas Jonemark  75
Leif Angelbäck        75

Birgitta

*********************************************************
Vintertouren 4 november:

4 tappra spelade i novemberrusket.Det är många som åkt till varmare ställen!!!
Barbro Ahlstrand 61 slag och de fick ej spela hål nr 2 och framflyttade tees på 14 och 18.
Thomas, Björn och Lars-Erik ingick i trusten.
Nu hoppas vi på lite bättre väder igen, så ses vi på fredag.
Birgitta

******************************************************************************************************
Vintertouren 2 november

I dag var vi 21 st, varav 17 spelade de 16 hålen som i dag var öppna för spel.
Vädret är fortfarande milt även om solen hade svårt att tränga igenom molnen.
Dagens resultat:
Hasse Johansson       60 slag
Krill  ?                        60  ”
Lars-Erik Ahlstrand     62  ”
Barbro Ahlstrand         62  ”
Nya tag på onsdag? Alla är välkomna att spela 9 eller 18 hål eller hur många hål det blir beroende på arbetet på banan.
Birgitta

*********************************************************************
Rapport fredagen den 30/10 2015

Ingen sol idag men nästan vindstilla.

I dag var det 10 st och 9:e som spelade de 16 hål som var öppna.

 

Dagens resultat:

Per Forsström 65 slag

Leif Angelbäck 65 slag

Lars-Olof Alm 67 slag

Ingvar Bejvel 67 slag

 

En jämn kamp idag och det avgjordes på sista 9, där Per var

bättre. Nya deltagare i dag och det är härligt, hoppas på fler!

 

Feltänk när vi ändrade tiden!!! Vi samlas 9:45 senast för lottning

och startar klockan 10:00.

Rapportör Birgitta

 

*************************************************************************************************

Rapport onsdagen den 28/10 2015

Återigen en fantastisk dag, sol och knappt ingen vind. Man får nypa sig i armen för att fatta att det snart är november och inte maj månad

Banan håller en mycket hög klass även om greenerna är lite trögare än mitt i sommaren, men vad gör detta, bara att slå till bollen lite hårdare.

Idag var vi 10 spelare varav 2 spelade 9 hål och övriga spelade de 17 hål som idag var öppna för spel

Dagens resultat:

1.       Lee Austin 61 slag

2.       Lasse Roos 64 slag

3.       Thomas Jonemark 66 slag

IMG_1103

Fantastisk fina resultat även om vi slog ut långt fram på hål 11 och inte spelade hål 7
Vad månde under 2016?
Nytt spel på fredag då undertecknad är i Skåne och kanske inte kommer på måndag heller för då väntar en resa till Malaga och 14 dagars golf, sol och värme, är åter med på banan onsdagen den 18/11

Fortsätt att träffas och spela och njut

 

Rapport måndagen den 26/10 2015

Ett strålande väder utan vind och 17 glada golfare samlades och av dessa var det 15 som gick alla hålen, som idag blev 16 och två som gick nio hål

Jobben banan fortskrider och det verkligen intressant ut

Dagens resultat:

1.       Thomas Jonemark 59 slag SHC

2.       Lasse Roos 59 slag

3.       Lars Axelfalk 60 slag SHC

4.       Birgitta Angelbäck 60 slag

Nu laddar vi om och spelar ännu bättre på onsdag. Banan inbjuder till mycket bra spel och resultat

Hälsar

Lasse

OBS!  Vintertid på vintertouren fr o m måndag. Läs nedan!

Fredagen den 23 oktober:

Härligt väder och nästan sommartemperatur, vad kan man mer begära på en golfrunda så här års.  Flyttade teemarkeringar blev till huvudbry för några. (Inför morgonens tävling???)

Vi var 13 st som spelade 16 hål och 2 som nöjde sig med 8 hål.
I dag fick vi inte spela 8:an och 10:an.

Dagens resultat
1. Per Forsström 61 slag
2. Lars-Erik Ahlstrand 65 slag
3. Stig Johansson 66 slag

Dagens pristagare:

20151023_144128 (800x450)

Vintertid på Vintertourena

Under natten till söndagen den 25 oktober införs vintertid, det vill säga att vi drar tillbaka klockan och det blir mörkare och kallare på mornarna

Med anledning av detta så flyttar vi fram tiden 30 minuter och från måndagen den 26 oktober gäller följande tider för vintertouren:

 

Samling/lottning: Klockan 10.15

Första boll ut: Klockan 10.30

 

Detta innebär mer ljus och mindre risk för frost.

 

Välkomna till en trevlig gemenskap på Vintertouren

 

Lasse

Rapport från vintertouren:


21 oktober

Resultaten efter dagens runda som spelades i ganska bra väder. Lite duggregn på sista hålet störde inte spelet.
Totalt var vi idag 13 st varav 10 spelades 18 hål som blev 16 eftersom arbete pågick på hål 8 och 18.

Det händer spännande saker på banan varje dag och nu ser man konturerna av de nya bunkrarna som man skall besöka nästa sommar.
En del av dessa kommer att bli mycket utmanande, bland annat den som kommer att ligga bakom green på hål 9. Skall man våga gå för fullt och kanske hamna i vattenhindret?

Dags att träna mer på bunkerslag?

 

Dagens resultat:

 

1.       Lasse Roos 59 slag

2.       Leif Angelbäck 62 slag

3.       Jan Johanson 65 slag

4.       Lars Östling 66 slag

5.       Barbro Ahlstrand 67 slag

6.       Erik Johnsson 67 slag

7.       Birgitta Angelbäck 68 slag

8.       Börje Olsson 70 slag

9.       Thomas ? (ny senior från Ale. Välkommen i gänget Thomas!  71 slag

10.      Eva Johanson 72 slag

 

Ha det fortsatt bra och ny runda på fredag, och vädret skall bli kanon. Tyvärr kommer inte undertecknad men någon annan tar bollen och lottar och sköter prisutdelningen.

Lasse
Här ser vi ett glatt gäng som just kommit i mål.  Pristagarbilden nedan visar en ännu gladare skara: Lasse, Leif och Eva, som även denna gång får representera sin duschande make.
.20151021_140624

20151021_140841

PS. Vi har ett resultat som inte blivit rapporterat, och det är spelet den 14 oktober. När rapporteringen skedde på hemsidan, hade vi inte tillgång till resultatet men kan nu meddela de tre pristagarna:

1:a  Jan Johanson på 65 slag
2:a  Christer Prenning på 67 slag
3:a Lars Olsson  på 68 slag.
17 hål spelades denna dag.  DS.

*****************************************************************************************************************************
Lasse rapporterar från vintertouren den 19 oktober:

 

Vädret som mötte oss denna morgon var en tät dimma,  men när klockan var 10.00 kom solen igenom och vi spelade i ett strålande väder.

Det var sju tre bollar, totalt 21 st,  som startade på hål 1 hål 10.  Idag kunde vi inte spela hål 9 och hål 16 på grund av pågående arbete på banan.
Måste säga att arbetet som görs på banan ser mycket bra ut och det utförs av mycket duktiga entreprenörer, de är proffs på detta, och vi får en mycket bra bana till säsongen 2016.

 

Idag spelade alla hela banan och efter avslutat spel var det idel glada miner och jag tror mer att det var vädret än resultaten som påverkade detta.

 

Resultaten var mycket bra och vi fick en segrare i repris och det var Stig Johansson som upplever en ny vår på banan med ett fantastiskt resultat på 61 slag. Det skall dock tilläggas att Stigs seger var på grund av lägre handicap, eftersom Birgitta Angelbäck också hade  61 slag.

 

Dagens pristagare:

 

1.       Stig Johansson 61 slag SHC

2.       Birgitta Angelbäck 61 slag

3.       Lasse Roos 63 slag

4.       Per Forsström 64 slag

 

Tack till er alla som kom och nu laddar vi om och ses på onsdag igen.

Ni som inte var där är välkomna till spel och att njuta av trevliga kamrater och en fantastisk bana

Lasse

IMG_1079

IMG_1078

**********************************************************************************************
Fredag, den 16 oktober: Underbart väder med strålande sol. Vi var åtta seniorer som gick 18 hål (som idag var 16). Ett par-tre gick ut litet innan för att spela 9 hål. För dagen hade vi t o m en damboll. Båda damerna tyckte att bollarna gick ovanligt långt idag och spekulerade i om det berodde på den höga luften…. Flyger bollarna längre då?? Är det någon som vet?

Vinnare för dagen var Per Forsström på 62 nettoslag. Tvåa kom Janne Johanson på 63 slag, lika många som Lars Östling.

Här poserar pristagarna (eftersom Janne stod i duschen, fick Eva hoppa in i hans ställe på bilden).
20151016_143220
************************************************************************************************
Idag, onsdag den 14 oktober var det totalt 16 personer som spelade –  i strålande väder. 11 seniorer spelade 18 hål (eller 17?), och 5 nöjde sig med 9 hål. Vintergolfansvarig  Lasse Roos  var en av dessa och han har därför inte i skrivande stund tillgång till  resultaten. Vi återkommer.

Vi ses väl på fredag?  Hoppas det.

******************************************************************************************
Idag, 12 oktober,  var vi 25 spelare som samlades utanför klubbhuset och 5 st spelade 9 hål och resterande 20 spelade 18 hål.
18 hål blev bara 17,  eftersom hål 16 var avstängt pga av arbete. Det som var gjort såg mycket bra ut och vi kan se framemot en ny spännande bana näst år när allt är klart
Idag var det en dam med i gänget vilket är glädjande och det var Yvonne Engman. Vi hoppas att fler damer tar chansen och kommer och spelar med oss.
.

Banan i övrigt var i mycket bra skick och fantastisk greener och detta innebar helt otroliga resultat för att vara i mitten av oktober

 

Dagen resultat:
Stig Johansson 63 slag netto

Mats Johansson 65 slag

Thomas Lund 66 slag

Olle Stenström 68 slag

 

Stort grattis och väl mött igen på onsdag och då hoppas vi på flera damer

 

Lasse

 

Rapport från den inledande rundan på Vintertouren 2015/2016:

 

Vi var ett stort och glatt gäng som samlades på fredagen kl 09.45 i ett ganska bra golfväder.

Totalt var vi 13 personer, varav 4 st gick 9 hål och resterande spelade 18 hål, det blev 17 hål eftersom hål 16 var stängt på grund av ombyggnad.

Mycket roligt var att det idag också kom två nya medlemmar som jag tror kände sig välkomna och kommer att spela med oss under vintern och nästa år. JÄTTEROLIGT.

En del seniorer hade gått ut tidigare så totalt var vi flera.

Vinnare idag blev på en fantastiskt fin bana och greener:

Rolf Karlsson hade bästa bruttoscore och Stig Johansson hade bästa nettoscore.

Grattis!

Vi kör igen på måndag och sedan onsdag – fredag med samling 09.45.

Välkomna!

Lasse

vintergolf 9 okt

 

VINTERTOUREN

 

Den ordinarie tävlings säsongen är slut men nu väntar Vintertouren, som vi spelar måndag – onsdag – fredag varje vecka som det är möjligt.

Vi startar nu på fredag, den 9 oktober och samlas kl 09.45 då vi lottar bollarna och sedan går vi ute och njuter.

Det krävs ingen anmälan utan det är bara att komma.

Vill någon endast gå nio hål så går även detta bra.

Tag chansen och spela golf så länge det är möjligt och vi kan även se hur arbetat med den nya banlayouten fortlöper.

Hoppas att vi ses på fredag och att vi blir många.

Lasse Roos

************************************************************************************************************************************************
SCRAMBLE – HÖSTMÖTE – PRISUTDELNINGAR

Måndagen den 5 oktober, spelades den sedvanliga  scramblen, som avslutar tävlingssäsongen. Tävligen arrangeras av Gerd och Hasse Johansson och är mycket uppskattad. Vi hade ett sagolikt väder och många spelade den sista halvan av tävlingen i kortärmat.

Några lag fick verkligen ihop det.  Det segrande laget, bestående av Leif Thorin, Bo Sylvan och Lars-Erik Ahlstrand, tog sig i mål på 63,8  slag netto.

På andra plats kom Lag Bengt Davidsson, Ulla Hultén och Rune Rasmusson med 64,1 slag

På tredje plats kom lag Christer Quenét, Gerd Pettersson och Gunnar Pettersson med 64,2 slag

4:e platsen delades av lag: Jan Johansson, Berit Dahlgren och Stig Johansson och  lag Hasse Johansson, Yvonne Sylvan och Lars Östling med 64,9 slag.

Grattis alla pristagare!  Och ett stort Tack till Gerd och Hasse för den proffsigt arrangerade tävlingen.
_DSC5184

Klicka här för hela start- och resultatlistan

Innan höstmötet berättade  banchefen Ingvar Fjällman om ombyggnationen av banan som startar upp redan denna vecka. Man kommer att arbeta med 1-2 hål åt gången och han uppmanade alla höst/vinterspelare att respektera detta. Förhoppningsvis har vi en ”ny” bana vid midsommartid nästa år.

Därefter vidtog höstmötet. Noterbart från höstmötet är att vi får tre nya ledamöter i seniorkommittén: Yvonne Rolfsman, Lars Olsson och Jerker Persson.

Därefter följde prisutdelning för årets individuella prestationer:

Årets Golfare Brutto Bengt Davidsson
Årets Golfare Netto Lars Roos
Order of Merit Lars Roos
Matchspelet Mats Adielsson
Eclectic A-klassen 1  Mats Adielslson
2  Viveka Berntsson
3  Leif Angelbäck
Eclectic B-klassen  1  Lars-Erik Ahlstrand          
2  Ingela Sollid
3  Barbro Ahlstrand

GRATTIS till era fina prestationer!

_DSC5173
Årets Golfare Brutto och Årets Golfare Netto, Bengt och Lasse. Lasse tog också hem Order or Merit.

_DSC5176
Här ser vi en nöjd Mats, som lyckades vinna såväl matchspelet som A-klassen i Eclectic.

20151023_144150
Eclecticens B-klass vanns av Lars-Erik Ahlstrand.

Alla tävlingsresultat finns redovisade under Tävlingar 2015 härintill.

Klicka här för Höstmötesprotokollet med verksamhetsberättelse och ekonomiska rapporter.

*********************************************************************************************************************************
Säsongens näst sista tävling spelades  den 28 september. Det var en flaggtävling med 42 deltagare, d v s  färre än vanligt. Vi som deltog hade en underbar golfdag.  Solen sken från en molnfri himmel. Självklart var det litet kallt på morgonen, men temperaturen steg efterhand.

Två spelare lyckades allra bäst och kunde sätta ner sin flagga på hål 19. Det var Kurt Dahlin och Lasse Roos,  som slog ut på andra varvet.  Kurts boll var dock  längre än Lasses och han tog hem segern.
Vi var inte så många kvar på prisutdelningen, varför chansen att vinna applådpris var större en vanligt.  Leif , Yvonne  och Kaj  vann var sin flaska och de poserar glatt med sina vinster.

20150928_164845
********************************************************************

 

 HÖSTMÖTE                                             hostlov 

 

Måndagen den 5 oktober efter scramble-tävlingen och efterföljande lunch, d v s vid 15-tiden.

Förutom redovisning av vår verksamhet under året samt valberedningens förslag till kommittéledamöter, kommer prisutdelningar för årets prestationer att ske.

Dessutom kommer banchefen Ingvar Fjällman att berätta om det förändringsarbete som skall göras på banan.

 

Välkomna!

Önskar Seniorkommittén

 

Länk till Dagordning
Länk till Verksamhetsberättelse

 

…………………………………………………………………………………………………………

Varför släpa runt med 14 klubbor, när det räcker så bra med tre klubbor  och en putter? Så tyckte vissa och gjorde finfina resultat i dagens tävling (21/9).

Det var en underbar höstdag, perfekt för golf. Vi hade det  lite kyligt på morgonen, men solen som skymtade bakom molnen lyckades värma upp luften och det blev riktigt varmt ett tag.

Förutom sedvanliga priser till dem som lyckades allra bäst, delades det ut applådpriser, vilket uppskattades mycket.

Här ser vi dagens pristagare:
20150921_151523
A-klassen

20150921_151449
B-klassen

 

 *********************************************************************************************
Redan nu har Hasse summerat slutställningen i Order of Merit samt i  Årets Golfare Brutto resp.  Netto. Klicka här. GRATTIS ALLA TIOBÄSTA!!!

*******************************************************************************************
Den 14 september var sista chansen att avancera i Årets Golfare, Order of Merit och Eclectic.  Dagens väder var utmanande med kraftiga,  men efterhand ljumma vindar. Morgonen var kylslagen, men temperaturen steg och vi fick ganska snart plocka av oss jackor och överdragsbyxor.

Vi hade även idag många fina resultat. B-klassen vanns av Mats Adielsson på 70 slag netto. Ulla Hultén hade samma antal nettoslag, men kom tvåa med sitt högre handicap. Bäst i A-klassen var Lars Östling på 72 nettoslag.

Även denna gång hade vi applådpriser. Mycket uppskattat!

Här nedan ser vi våra glada och nöjda pristagare. Grattis till fint spel!

B-klassen 14 septemberA-klassen 14 september

 

 


*********************************************************************************************
Hur går det i Eclecticen? Det är endast en chans till att lägga till treor – eller blir det bara ettor eller i värsta fall nollor……? ):-   Gå in under Tävlingar 2015 / Eclectic härintill och se ställningen och Tommys kommentarer till deltagarna.
*********************************************************************************************
Tjörns GK vann årets upplaga av Viking Senior Cup

Viking Senior Cup spelades onsdagen den 9 september på Gullbringa GCC.

Förutsättningarna var de bästa tänkbara med stålande sol, ingen vind och en perfekt bana.

Vi mötte Gullbringa, Kungälv Kode och Tjörn i nio matcher. Tre singlar, tre foursome och tre 4-boll bästboll.

Stenungsundslaget kämpade tappert och med fyra segrar och två delade matcher fick ihop 5 poäng vilket gav en hedrande delad andraplats med hemmalaget Gullbringa.

Fullständigt resultat hittar du under fliken Tävlingar /Viking Senior Cup.

För Stenungsund spelade:

Singlar: Jan Obert
Tommy Jönsson
Stig Johansson
Foresome: Bengt Davidsson / Anders Östling
Leif Angelbäck / Per Forsström
Viveca Berntdsson / Catarina Bejvel
4-boll bästboll Josef Demska / Lars Östling
Christer Quenét / Tomas Lund
Bitte Johansson / Birgitta Angelbäck

 

Nästa års upplaga av Viking Senior Cup kommer att avgöras på Kungälv Kode GK.

 

***********************************************************************************************
Tiobästalistan för Order of Merit samt Årets Golfare Brutto och Netto inför sista omgången finns nu publicerad under Tävlingar härintill.
**************************************************************************************************************
En UNDERBAR dag!  Under måndagen den 7 september sken solen från en klarblå himmel.  Det var ”krispigt” på morgonen och många hade på sig överdragsbyxor,  tröja och jacka.  Men det ena plagget efter det andra plockades av under dagen. Det var inte helt lättspelat. Det var dåligt med rull, eftersom det regnat mycket de senaste dagarna. Trots detta lyckades flera scora riktigt bra.

Bäst i A-klassen var Christer Quenèt på 73 slag. I B-klassen segrade Lars Saete med samma antal nettoslag – 73. Grattis till er och övriga  pristagare!

Grattis också till er som vann dagens applådpris – en flaska ekologiskt vin. (Det löner sig att stanna till prisutdelningen!)

Slutligen – Grattis alla deltagare till en underbarbar golfdag!


20150907_151607-1

Fyra av de nöjda A-klass-pristagarna

B-klass 7 sept applådpristagare
B-klassens pristagare                        Nöjda mottagare av applådvinet
***********************************************************************************************

Nu har även herrarna H55+ spelat sin sjätte och sista omgång. Tyvärr blev det heller inte finalspel för herrarna, som slutade fyra, bara ett slag efter trean.  Läs hela Bengts rapport under Tävlingar/HCP-serien Herrar 55+.

***************************************************************************************
Söndagen den 31 augusti spelade damerna sin sjätte och sista omgång i HCP-serien D50+ på Lycke GK. Tyvärr lyckades vi inte gå till final i år, men vi får glädjas åt en hedrande tredje plats. Läs hela Bittes rapport under Tävlingar/HCP-serien Damer 50+ härintill.********************************************************************************************

Se ställningen i Eclectic inför det tredje sista speltillfället (den 31/8) att bättra på sitt resultat. Tommy kommenterar och peppar under fliken Tävlingar/Eclectic härintill.

*******************************************************************************************
Måndagen den 24 augusti spelade 63 stenungsundsseniorer på Gullbringa GGCC. Vi hade vår utbytesdag med Gullbringa.  Det var  en underbar dag, som dock avbröts av cirka  en timmes regnande och då blev vi rejält blöta och kalla. Därefter sken det upp, vi torkade snabbt  och fick upp temperaturen igen.

Två damer som gick otroligt bra var Bitte Johansson, som vann A-klassen på fantastiska 67 slag netto och  Catrine Forsström som vann B-klassen på 71 slag. Grattis båda tilll resp. vinster, som bestod av fina dryckespaket.

20150824_163804

Flera andra fina resultat gjordes naturligtvis. Nämnas bör Catarina Bejvel som kom endast ett slag efter Catrine.

Här nedan ser vi ett antal glada vinnare med sina nyvunna vinflaskor.

20150824_165033

***********************************************************************************************************************

Handicap-serierna har spelat sin femte omgång, som gick på Stenungsund för såväl damer D50+ (den 17 augusti) som herrar H55+ (den 21 augusti). 

Bitte, lagledare rapporterar: 
”I ett fantastiskt fint väder och på vår fina bana var vi bäst för dagen tillsammans med Lycke. Vi lyckades inte gå om Gullbringa men vi knappade in och ligger nu bara 2 slag efter inför den sista och avgörande matchen. Denna spelas på Lycke och  där vi skall kämpa för en 2:a plats för att komma vidare till final.” Läs hela Bittes rapport under Tävlingar 2015/HCP-serien Damer 50+ härintill.

Bengt rapporterar:

”I fredags,den 21e, hade vi hemmamatch i vårt seriespel.
Tyvärr utnyttjade inte laget den favören,  då alla i laget presterade en bra bit under sin vanliga standard. Snittresultatet 80 i laget räckte inte långt och nu krävs en riktig toppinsats i sista matchen i Ale för att vi skall nå finalspelet.”

 
Vi håller tummarna för att såväl damer som herrar går till final genom bra spel i sjätte och sista ordinarie spelomgång.

**************************************************************************************

Det var tre herrar som dansade Omvänd vals  till segern den 18 augusti. Bra karl reder sig själv!!! Här ser vi det segrande laget:

omvänd vals

 

Henning Säwström   Anders Östling   Rolf Halldèn.
Strålande sol, kraftiga byiga vindar men ett glatt spelhumör i laget.

************************************************************************************
Handicap-serierna har spelat sin fjärde omgång

och lagledarna Bitte och Bengt rapporterar:

Bitte:

Resultat efter omgång  4 i HCP-serien D50+ som spelades på Backa Säteri GK 3 augusti.

Backa Säteri före detta Nödinga GK är en 9-hålsbana, så vi spelade alltså 2 varv. Hemmaspelarna spelade bäst denna dag, inte oväntat. Banan är svårspelad med mycket stora nivåskillnader och många knepiga hål. Vi blev 4:a för dagen. Vi har blivit omkörda av Gullbringa och halkat ner på 3:e plats, men nästa gång har vi hemmamatch då har vi chansen att ta igen. Vi som spelade var: Hjördis, Catarina, Viveka och Bitte.

Bitte/Lagledare”

Bengt:

”H55+ serien fortsatte efter sommaruppehållet med spel på Kungälv-Kode i perfekt väder. Laget gjorde en stabil insats med 3 jämna och relativt låga resultat, vilket gjorde att vi avancerade till 3:plats, nu med bara 5 slag upp till 2:a plats, som  i så fall innebär finalplats. Gullbringa har f.n en stor ledning. Dock har vi nästa gång ,den 21 augusti, fördel med hemmabana, och då…..

Bengt Davidsson/Lagledare

Order of Merit, Årets Golfare Brutto och Årets Golfare Netto.

Nu är det hög tid att sätta fart för att komma bland de tio bästa i tävlingarna
  • Order of Merit
  • Årets Golfare Brutto
  • Årets Golfare Netto

Det har hittills varit sju omgångar (de *-markerade i tävlingsprogrammet), men det återstår  tre omgångar. De sex bästa resultaten räknas, så mycket kan hända.

 

Klicka här för ställningen för de tiobästa  per 2015-07-27.

Arbetslistorna som är underlag för de tio bästa i resp. tävling kan du ta fram här:
Order of Merit
  Årets Golfare Brutto
  Årets Golfare Netto.
Här ser du var du ligger poäng/resultatmässigt och dina chanser att klättra uppåt i resultatlistan genom de sista tre tävlingsomgångarna.

De fullständiga reglerna för dessa tävlingar får du genom att gå in på Tävlingsbestämmelser härintill.

**************************************************************************************

Juli månads sista seniortävling gick av stapeln idag, den 27/7.  Trots att det knappt varit en regnfri dag ”på evigheter”, hade vi faktiskt riktigt skapligt väder. Den ganska kraftiga vinden avtog efter någon timme och avlöstes av ett lätt duggregn –  så pass att paraplyerna åkte upp.  Det var dock inte värre än att vi kan sammanfatta dagens golfväder som ”helt OK”, eller kanske t o m ”riktigt bra”.

Leif Angelbäck och Jan Berggren var riktigt glada och nöjda. Leif vann A-klassen med sina 72 slag och Jan B-klassen med 70 slag. Grattis!
Här nedan ses de omgivna av övriga pristagare.

20150727_143428

****************************************************************************************************************************
Den 26 juli skrev Tommy till deltagarna i Eclectic-tävlingen:

Hej alla,

Enligt rykten så är regnställen slut på Dormy men vi som slåss om nya poäng
bryr oss inte. Större delen av morgonens tävling kommer att spelas i torrt
väder.
Yvonne verkar ha fått fel på klockan för det var ett tag sen som hon
levererade. Vi bakom går förbi imorgon?
Jakten på Ingela har startat. Damerna i kön kommer att förvandlas till
vargar. Så se upp. Lars-Erik börjar sätta sina fyror. Lite sent? Hinner han
ikapp?
Välkommen Kurt. Det tog tid men nu är det bara att ånga på. Alla är nu på
pappret.
Tragiskt att se de sista årens ”toppeclecticer” ligga sist i sin klass. Är
det luften på Orust som har tagit musten ur honom?
Just nu regnar det inte.
Spela väl imorgon.
Fridens
Tommy”

 

Klicka här för den aktuella eclectic-ställningen.
*********************************************************************************************
Följ den spännande ställningen i Årets Golfare Brutto resp. Netto samt Order of Merit.
*********************************************************************************************
Eclectic-ställningen efter den 6 juli. Klicka här.

Tommy skriver:

Hej Alla,

Damerna har tagit över och nu är det dags vi herrar skärper oss.
Kan de kalla vindarna kyla ner baksvingen så vi kan leverera?
Lycka till i golfveckan. Ingen Eclectic.
Hälsningar från en solig men iskall Hakefjord.
Tommy

***************************************************************************
Juli månads första måndagstävling var blåsig! Det blåste styv kuling på eftermiddagen och alla deltagare fick en släng av piskande regn, Den första startande bollen fick sitt regn på 18:e hålet och den sista fick sin beskärda del på hål nr 2.  Rättvist alltså!  På grund av vädret blev scorerna låga och buffertzonen justerades (CBA -3).

Trots detta hade segrarna i såväl A- som B-klass 72 nettoslag vardera – Yvonne Engman och Tomas Lund.  Grattis båda två.

Eftersom det var en löpande start, var vi inte så många kvar på prisutdelningen. Men här är vi alla – pristagare (de som var kvar) och den så viktiga applåderande skaran,

20150706_172722

Dagens tävling ingår i Order of Merit och Årets Golfare Brutto och Netto. Klicka här för att se ställningen: Tiobästalistan per 6 juli 205.
**************************************************************************************
Måndag den 29 juni:  En tävlingsdag med mycket fukt i luften. Trots det lyckades både Bengt Davidsson och Ingvar Beijvel komma in på 68 nettoslag. Det var fantastiskt bra.
I B-klassen vann Cathrine Forsström på 76 slag före Yvonne Sylvan, också 76 slag med med högre handicap,  och Elisabeth Grimberg på 77 slag.
Dagens tävling ingick i Order of Merit och Årets Golfare Brutto och Netto.

Order of Merit leds nu av Ingvar Beijvel, före Yvonne Sylvan

Årets Golfare Netto-listan toppas av Agneta Fallenius och Bruttolistan av Ylva Johansson.  Klicka här för hela listan.

**************************************************************************************
Det var en lyckad måndagstävling – måndagen den 22 juni. Inte mindre än sju stycken gick bättre än sitt handicap.  Ett stort grattis till er!
Allra bästa resultat gjorde Barbro Ahlstrand med sina 67 slag. Det är ett fantastiskt resultat, men Barbro Ahlstrand verkar gå från klarhet till klarhet…Ingvar Bejvel följde tätt  efter på 68 slag och Henning Säwstrand och Svein Paulson gick i mål på 70 slag.
A-klassen vanns av Rune Rasmusson på 69 slag. Stig Johansson och Mats Adielsson gick båda in på 70 slag.

Vi gratulerar till dessa fina resultat och vi gratulerar även ALLA 61 deltagare.  Det är en vinst i sig att vara med och spela i vår seniorgolf!

Dagens tävling ingick i Order of Merit och Årets Golfare Brutto och Netto.
I Order of Merit leder nu Barbro Ahlstrand före maken Lars-Erik och Yvonne Sylvan.

Årets Golfare Netto leds för närvarande av Agneta Fallenius på 69 slag och
Årets Golfare Brutto av Ylva Johansson på 85 slag. Gå in härintill under Tävlingar och se hela Tiobästalistan.
Dagens tävling var också Eclectic-grundande. Ställningen efter dagens omgång kommer i slutet av veckan, när alla rapporterat in sina stängda hål.  Inför dagens tävling leder Ingela Sollid stort i B-klassen. Yvonne Engman drog förbi Tommy Jönsson  den 15 juni och hon leder därmed A-klassen. Vill du se hela  ställningen inför dagens tävling,  klicka här.
**************************************************************************************************************
Trots att flera av de som brukar spela måndagstävlingarna inte var med idag – måndagen den 15 juni – var det hela 65 seniorer som spelade. Det är fantastiskt. Vi blir fler och fler och,  som Gunnar Pettersson sa i sitt lilla tal vid prisutdelningen, ” Vi blir bara bättre ju äldre vi blir”. Det låter  ju hoppingivande……
Agneta Fallenius gick runt på 69 slag netto och vann därmed B-klassen. Anders Östling kammade hem förstapriset i A-klassen med sina 71 slag netto.Grattis båda!
Vi ska väl också nämna att dagen bjöd på strålande sol, om än ganska kalla vindar.
Här nedan ses dagens nöjda och glada  pristagare:
Mindre
********************************************************************************************************
Årets utflykt till Herrljunga GK
Torsdagen den11 juni hade vi vår årliga utflykt. I år var vi på Herrljunga GK.
Det var en fantastiskt lyckad dag. Vi blev alla förälskade i den vackra och välskötta banan. Maten var fantastisk och bemötandet likaså.
Flera spelade också fantastisk golf. Främst ska nämnas Ingela Sollid, som gick runt på 36 poäng. Mycket, mycket bra!  Därmed förärades hon också vårt utflykts-vandringspris (en putter i trä och mässing)  till bästa golfare. Detta pris skapades och skänktes  av vår första pro Johnny Andersen. Grattis också till detta fina pris, Ingela!
Det var många pristagare, som fick välja ur det rika prisbordet av goda viner. Några som inte hamnade på prisplats hade turen i ”lucky draw” och fick ändå med sig en flaska vin hem.
Herrljunga GK skänkte dessutom två greenfee-biljetter vardera till vinnaren i varje klass.Tack Herrljunga för den fina gesten!
*****************************************************************************************************

Handicap-serien för damer 55+ – omgång 3 – spelades på Kungälv-Kode måndagen den 8 juni. Bitte rapporterar: ” Det är tufft att ligga på topp. Denna omgång lyckades vi inte hålla i spelet.  Vädret var härligt och banan var jättefin så vi har inget att skylla på…………… Men det finns hopp, vi ligger bara 1 slag efter ledande lag.   Läs hela Bittes rapport under Tävlingar 2015 härintill, eller klicka här..

*************************************************************************************************************

Måndagen den 8:e juni: Åter en härlig dag på golfbanan. Inget regn och bara måttlig vind. Det var förhållanden som passade vissa av deltagarna. De
flesta av pristagarna finns med på bilden nedan.
20150608_143554

********************************************************************************************
Den 1 juni var utbytet med Tjörn. Tjörnborna spelade på Stenungsund GK och Stenungsundarna på Tjörn.
Detta är en trevlig och populär tävling. Det är ju alltid roligt att spela på en annan bana!
Spelförhållandena var kanske inte de allra bästa. De första bollarna fick tampas med ett par regnskurar, och de sista bollarna stretade med en tilltagande vind. Trots detta fick vi många fina resultat och ett antal glada pristagare av de för tävlingen obligatoriska vinflaskorna. Ytterligare några blev glada mottagare av de utlottade vinflaskorna.
Lars-Erik Ahlstrand vann B-klassen på 72 slag och Lars Roos A-klassen med 73 slag. Grattis!

Här nedan ser vi några av pristagarna:

20150601_163032
*************************************************************************************************************************

Tisdagen den 26 maj spelades omgång 2 i Fräknefejden. Stenungsund, som ställde upp med fullt lag, gjorde mycket bra ifrån sig och tog ledningen i Fräknefejden. Detta är ju den första omgång som spelas, eftersom omgång 1 fick ställas in p g a väderförhållanden.

Wiveca Berntsson vann A-klassen med sina 35 poäng och Barbro Ahlstrand vann  B-klassen med sina 33 poäng.  Grattis båda två till fint spel i blåsten!

Detta är ju den första omgång som spelas, eftersom omgång 1 fick ställas in p g a väderförhållanden.
***************************************************************************************************************

Den 25 maj var det dags att spela bästboll. Det gäller att hitta en partner som spelar bra när man själv misslyckas och vice versa. Makarna Ahlstrand lyckades bäst med detta och segrade på 43 poäng. Grattis!
Här nedan ser ni övriga pristagare och alla verkar nöjda med sina insatser.
20150525_151308
****************************************************************************************************************
Handicap-serierna pågår för fullt:
Damerna spelade sin andra omgång på Ale GK 25/5. Trots kyla o blåst spelade vi strålande golf och tog oss förbi ledande Gullbringa. Vi leder nu serien med 5 slag.   Läs hela Bittes rapport härintill: Tävlingar 2015 /  HCP-serien Damer 50+.

*********************************************************************************************

Herrarna har avverkat två tävlingsomgångar. Läs Bengt Davidssons rapport genom att  gå in härintill under Tävlingar 2015, HCP-serien Herrar 55+.

*********************************************************************************************
11 maj spelade damerna i HCP-serien sin första match på Gullbringa GCC. Det för dagen utsedda laget spelade sig till en andraplats, endast 3 slag efter hemmalaget Gullbringa. Läs Bittes rapport under Tävlingar 2015 härintill.
*******************************************************************************************
Idag den 11 maj och seniorernas andra tävling för säsongen, spelades golf i väldigt blåsigt väder.Flaggorna stod rakt ut.
Trots blåsten lyckades Ingela Sollid med prestationen att spela ihop 35 poäng!  Kanske ett resultat av inspirationsdagen i lördags?  Ingela tackade i alla falll Costa för resultatet.
Här nedan ser vi Ingela och övriga glada pristagare:
2015 05 11_4310
2015 05 11_4298 (2)
***************************************************************************************************************************
Idag, måndagen den 5 maj, startade seniorsäsongen upp med årets första måndagstävling. Tyvärr var vädret inte det allra bästa. Det var kallt,  det var regnigt och stundtals blåsigt.  Om vi kommer ihåg rätt, regnade det på förra årets första tävling också. Sedan hade vi sol varenda måndag hela säsongen!!  Låt oss hoppas att det blir likadant i år!
Trots vädret var vi i alla fall 47 som genomförde tävlingen. Resultaten blev naturligtvis efter förhållandena. Högsta poäng hade Rolf Halldén – 32 poäng –  ¨och därmed vinnare i B-klassen. Bra gjort. Leif Thorin vann B-klassen med 28 poäng, följd av 5 herrar, alla med 28 resp 27 poäng.
A-klassens glada pristagare:
20150504_151156

Leif Angelbäck, Stig Johansson (båda 27 p) Tommy Jönsson 28 p, Lasse Roos och Jerker Persson, båda med 27 p. Leif Thorin, som vann, saknas på bilden.

B-klassens pristagare;
20150504_151236
 I mitten Rolf Halldén på 32 p. Vilgot Olsson och Ingegerd Hertzman, båda med 28 p,Tomas Lund 25 p,  Ingvar Bejvel 26 p.  Elisabeth Grimberg (saknas på bilden) hade också  26 p.

****************************************************************************

Torsdagen den 23 april samlades 53 glada och spelsugna seniorer till årets Vårmöte.  Det är så roligt att så många mötte upp och särskilt roligt är det att hälsa nya medlemmar välkomna till vår gemenskap.

Huvudpunkten för dagen var naturligtvis årets tävlingsprogram och årets utflykt.

Utflykten går till Herrljunga GK tosdagen den 11 juni. Kostnad 500 kr och för det får du:
* kaffe och fralla vid ankomst
* spel 18 hål med shotgun-start 
* lunch efter spelet samt kaffe och bulle på 9 1/2
* chans till priser 
* bussresan
Anmäl dig i GIT på Stenungsunds GK.
Läs mer om utflyken under Gruppresa till Herrljunga härintill.

Förutom våra ordinarie måndagstävlingar, finns ett antal extra tävlingar att delta i, t ex

  • HCP-serierna för damer resp herrar
  • Matchspel
  • Eclectic
  • Fräknefejden
  • Utbyte med Tjörn och utbyte med Gullbringa
  • Lagtävling mot Lyckorna
  • Viking Senior Cup
De allra flesta måndagstävlingar går med shotgunstart, så att vi kommer in samtidigt och får tillfälle att umgås efter tävlingen (samt att vi inte blockerar banan och tävlingsledningen alltför länge!).
Alla ni som deltar i matchspelet uppmanas hålla tiderna för resp. spelomgång!
Eclecticen kommer att ske i 2 klasser i år, A- och B-klass.
Vill du hjälpa till med bollplockning eller fadderrundor, hör av dig till Per Forsström.
Vill du hjälpa till som tävlingsledare vid måndagstävlingarna, hör av dig till Birgitta Angelbäck.
Läs hela protokollet från mötet genom att klicka här.
********************************************************************************************************************


Seniorernas Vårmöte äger rum torsdagen den 23 april kl 17.00.

Vi kommer som vanligt att gå igenom tävlingsprogrammet för 2015,  presenterar årets utflykt och vi kommer att få klubbinformation, bl a.

Väl mött!

Klicka här för dagordning.

 

Vintertouren

Idag, måndagen den 20 april, var vi 9 seniorer som lottades ut till vintertouren strax färe tio.   Vad vi kunde se gick några stycken ut tidigare och några anslöt litet senare. så vi var nog 15-16 spealare som hade en underbar dag i det soliga och varma vårvädret.

20150420_095933

Några glada herrar väntar på första tee.

20150420_132958

Underbara vårblommor!

************************************************************************************************************************************^*****************************************************************

I fredags, 20/3, trodde jag att det skulle vara stor anslutning av seniorspelare eftersom ordinarie greener var
öppnade men vi var bara tre som gick ut och sedan anslöt Josef Demska på 15:e hålet.På måndag är det åter dags och nu är det allvar med ordinarie greener och vi måste håla ut: Dags för lite ”betting”,
så jag hoppas att vi blir en stor grupp.Banarbetarna har börjat klippa greenerna efter de nya måtten, vilket också gör vår bana mycket mer intressant.

Jag tycker den nya klippningen och de mindre greenerna skapar både nya svårigheter men också möjligheter.
För egen del gäller det att skärpa till ”chippningen” så man hamnar nära koppen och klarar sig med en puttHoppas vi ses på måndag

Lasse

***********************************************************************************************************************
Vintertouren pågår….  12 spelare var ute idag (måndag den 16 mars). Tyvärr blev inga kort tagna.   Vi spelar fortfarande på vintergreener,   men snart är det dags att börja spela på sommargreener. Det ser vi fram emot. Då gäller det att håla ut!  Vi ses!

******************************************************************************************************************************************************

Idag, den 13 mars, var vi tretton (13) som spelade i vintertouren i strålande vackert väder !!!   Hur många blir vi på måndag  (16/3) ????
Kom och var med på måndag!!  Vi träffas kvart i tio och lottar spelordning. Första start 10.00.  Vi ses!!!

******************************************************************************************************************

Idag, onsdag (11 mars)  var vi bara tre spelare på vintertouren trots ett strålande solsken. I måndags var det fem spelare. Hur många blir vi på fredag?

Var finns ni alla spelare som vill öva upp svingen inför våra måndagstävlingar?
Tag chansen och särskilt nu när vädret är perfekt!
Vem vet,  snart kanske vi kan spela på greenerna som ser mycket fina ut,  trots att det bara är mitten av mars.
Ses vi på fredag?
Lasse
Vintertour 11 mars********************************************************************************************************************

Var finns ni alla?

Vi spelar golf på vintergreener måndagar – onsdagar – fredagar och vi samlas senast 09.45 på parkeringen.

Idag, 20/2, var vi fyra tappra och det var:Tomas Lund, Rolf Karlsson, Jonas Nilsson (ej senior) och undertecknad. Bild bifogas
Hoppas att fler och fler ställer upp och slipar svingen vilket går bra även om banan ibland är lite blöt.
Vi ses nästa vecka.
Lasse RoosVintertour 20 febr

********************************************************************************************************************

God Fortsättning alla seniorgolfare!
Arbetet i seniorkommittén har påbörjats för att planera för 2015 års golfsäsong och i fokus står naturligtvis 2015 års tävlingsprogram.  Vi återkommer med löpande information här under Senaste Nytt  på seniorernas egen hemsida.

Seniorkommittén består liksom förra året av: Birgitta Angelbäck, Bengt Davidsson, Ingegerd Hertzman, Bitte Johansson, Mats Johnsson, Tommy Jönsson, Christer Prenninge och Olle Stenström. Vem som ansvarar för vad framgår av Uppgifter och ansvar för seniorkommittén 2015.

Det första mötet i kommittén för att planera för 2015 ägde rum 2014-12-16. Klicka här för mötesrapporten.

 

Uppdaterad: 2017-04-20 20:27
Skribent: Annika Hjelm

 

 

besöksräknare
besöksräknare

POSTADRESS:
Stenungsund GK – Golf
Lundby 205
44493 Spekeröd

KONTAKT:
Tel: +46303778470
E-post: info@stenungsundgk.se

Se all info