2017 Utbyten med andra klubbar

RAPPORT FRÅN UTBYTE MED GULLBRINGA GCCC

Måndagen den 21 augusti hade vi vårt utbyte med Gullbringa GCCC. Gullbringa-spelarna spelade på Stenungsund och vi spelade på Gullbringa. Vi var 60 spelare som spelade på Gullbringa (och hela 73 spelare från Gullbringa som spelade på Stenungsund).
Det var en underbar sensommardag. Solen sken, vinden var svag, banan var fin, greenerna knepiga med sina onduleringar och vi hade en alldeles fantastisk golfdag!
Dagen till ära (det brukar vara så vid våra utbytestävlingar) bestod priserna av vinflaskor. Det är mycket populärt! Vi hade 7 priser i A-klassen och 8 priser i B-klassen. Vidare delades 3 ”lucky draw-priser” ut.
Prisutdelningen ägde rum på Gullbringas terass i solskenet. Det var så många kvar vid prisutdelningen att det inte ens fanns sittplatser till alla. Trevligt! Det är ju det som är så härligt, att träffas efteråt och ”tjöta” om rundan och om allt möjligt annat.
Tävlingsledningen tackar kansliet på Gullbringa GCCC för fantastisk support och service.
Tyvärr blev inga bilder tagna, då hemsidans ”reporter” var tvungen att lämna tidigare och hon glömde att ge uppdraget till en ersättare. Ursäkta.
Här är i alla fall pristagarna i A- resp. B-klassen:
A-klassen                                                                                    B-klassen
1.
8.
Birgitta Angelbäck
78 slag
GRATTIS alla duktiga pristagare!
Nästa måndag ses vi igen på Stenungsund och då ska vi andra ha revansch!

Rapport från Klubbmatch Stenungsund GK – Tjörn GK måndagen den 29 maj

Idag den 29/5 spelades klubbmatchen mot Tjörns GK på Stenungsunds golfbana i mulet väder.

Den allmänna uppfattningen var nog att Stenungsund skulle vinna klart i kraft av fördel av hemmabana. Nu visade det sig att Tjörnborna hade bestämt sig för annat och stretade emot rejält.

De 10 bästa resultaten, oavsett klass, adderades och där stod till slut Stenungsund som segrare med totalt 12 slags marginal. Trots att Tjörn vann såväl damklassen som herrklassen individuellt,  räckte det totalt sett inte. Det var mycket jämnt i toppen.

Segrare i damklassen var Lena Sjöblom på fina 70 slag. Herrklassen vanns av Håkan Bergstam på 71 slag.

Lena Sjöblom, Tjörn GK, 70 slag                            Håkan Bergstam, Tjörn GK, 71 slag

Per Forström och Wiveca Berndtsson fick          Några av dagens pristagare
varsitt närmast hål pris

Rapport från Utbytet med Lysegården tisdagen den 16 maj

62 st stenungsundare spelade på Lysegården den 16  maj. Vi hade jättefint golfväder. Regnet kom först efter prisutdelningen och när de sista lämnade klubbhuset med pengakuvert och vinflaskor.

De flestas uppfattning var att banan är väldigt vacker, men svår. Vi tyckte litet till mans att greenerna var svårlästa men rättvisa. Det är inte lätt med så ondulerade greener. Man fick verkligen tänka till innan man satte bollen i rullning på green.

…..och det gjorde segrarna Yvonne Engman och Hjördis Berglund. Yvonne, som spelade sin andra runda för året, och uppenbarligen vilat sig i form, slutade på fantastiska 68 nettoslag. Yvonne vann därmed A-klassen. Hjördis var inte långt efter i B-klassen. Hon fick 71 slag netto. Jättefina resultat. Grattis båda vinnarna!

Vi hade naturligtvis flera pristagare. Totalt var det 6 priser i A-klassen och 7 priser i B-klassen.

A-klassens pristagare var: Yvonne Engman 68, Lars Roos 70, Leif Angelbäck 71, Alt Berntsson 75, Börje Olsson 76, Eva Öhlin 77
B-klassens pristagare: Hjördis Berglund 71, Catarina Bejvel 74, Birgitta Angelbäck 77, Heléne Hertzman 77, Wiveca Berndtsson 78, Lars Olsson 79, Jan Berggren 80.

Nästa ”utbyte” är klubbmatchen mot Tjörn, som spelas på Stenungsund den 29 maj.

Här nedan ser vi de nöjda pristagarna från denna utbytestävling samt några glada vinnare av vinpriser, som lottades ut som applådpriser.

I år har vi fyra utbyten alt. klubbmatcher med andra klubbar, nämligen med
Lysegården GK, Tjörns GK, Lyckorna GK och Gullbringa GK:

15 maj        Utbyte: Lysegården GK spelar på Stenungsunds golfbana
16 maj        Stenungsund GK spelar på Lysegårdens golfbana

29 maj        Klubbmatch mot Tjörn GK. Spel på Stenungsunds golfbana

14 augusti   Klubbmatch mot Lyckorna GK. Spel på Lyckornas golfbana.

21 augusti   Utbyte med Gullbringa GCC. Spel på Gullbringas golfbana

Anmälan i GIT på den golfbana där spelet äger rum.

Alla tävlingar finns med i Tävlingsprogrammet.

Vi ser fram emot dessa trevliga tävlingar med nya golfvänner på andra klubbar.