2017 HCP Serien Herrar 55+

Slutrapport från Hcp serien för herrar 55+

I år spelade Stenungsund i en serie som bestod av följande lag:
– Särö

– Gullbringa

– Partille

– Mölndal

– Stenungsund

Då övriga serier innehöll sex lag så spelade lagen i vår serie ytterligare en omgång på neutral bana (Chalmers). Tyvärr uteblev framgångarna även i år så vi kvalificerade oss inte till slutspelet. Det saknas dock inte bra individuella prestationer under säsongen. Tommy Jönsson vann på Stenungsund i juni och Jerker Persson hade bästa netto- såväl som bruttoresultat på Chalmers Gk i september. Jerkers prestation, tillsammans med övriga lagmedlemmars insatser på Chalmers Gk innebar att vi undvek sista platsen med två slags marginal. Nedan redovisas slutställningen av grundserien.

Klicka här för slutställning i grundomgången.

Omgång 6 på Chalmers GK den 1/9

Läget för Stenungsunds H55+-lag var prekärt inför sista spelomgången som spelades på neutral bana.
Vi låg sist i tabellen efter ganska mediokert spel under säsongen. Men på Chalmers Gk blev det ändring på det.

Jerker Persson vann hela omgången (brutto såväl som netto), en mycket stark prestation. Även Lennart Karlström och Christer Prenninge spelade bra och belade 4:e resp. 6:e platsen. Den fjärde lagmedlemmen, Ingvar Bejvel hade ”otur” på ett par hål som förstörde hans score.

Laginsatsen resulterade i att vi vann spelomgången och passerade Särö med 2 slag. Starkt jobbat!

Klicka här för hela resultattabellen.

Omgång 5 på Mölndal GK 18/8

Laget från Stenungsund Gk hade åter en tung dag när den 5:e omgången spelades på Mölndal Gk. Laget bestod av Stig Johansson (bäst i Std), Bo sylvan, Tommy Jönsson och Lars Östling. Nu återstår bara en omgång som spelas på Chalmers Gk den 1/9. Ambitionen nu är att inte hamna sist i tabellen när seriespelet avslutas i September.

Klicka här för Aktuell ställning.

Omgång 4 på Partille GK 4/8

Trots svåra yttre förhållanden lyckades vi knappa in på lagen framför oss i serien. Laget hamnade på 3:e plats på samma antal slag som hemmalaget Partille Gk och bara 3 slag efter vinnande Möndals Gk, starkt. Laget från Stenungsund bestod av Lasse Roos (bäst i Std), Bengt Davidsson, Lars Fors och Kurt Corneliusson.

Omgång 3 på Stenungsund GK den 9 juni

Rapport saknas.

Omgång 2 på Gullbringa GK den 19 maj 2017

Andra spelomgången av herrarnas H55+ spelades på Gullbringa GK. Vädret var härligt och banan var i fin kondition. Tyvärr lyckades ingen av Stenungsunds spelare speciellt bra, bäst blev Lars Roos med 82 slag netto. Nästa spelomgång avgörs på vår hemmabana den 9/6 och då måste vi visa bättre takter.

/Lars Östling, lagledare

Tabell efter 2:a omgången

****************************************************************************************************
Omgång 1 på Särö GK den 5 maj 2017

Nu har Hcp herrar 55+ dragit igång. Första omgången spelades på Särö GK den 5 maj.

Partille tog ledningen på fina 225 slag på de tre räknade spelarna. Stenungsund fick ihop 233 slag. Bäst individuellt var Jan Olsson från Gullbringa med 70 netto och 83 brutto. Netto-tvåa blev Hans Hansson, Partille, på 71 slag. Bästa spelare från Stenungsund blev Anders Östling på fina 74 netto.

Fortsättningen kommer att bli spännande. Nästa spelgång går på Gullbringa den 19 maj.

Lars Östling Lagledare