HCP Serien Herrar 55+

Omgång 5 på Gullbringa G&CC 6/9 2019

Femte omgången av årets seriespel avgjordes på Gullbringa G&CC. Laget bestod denna gång av Lars Östling (78 netto), Lars Roos (80), Stig Johansson (81) och Anders Östling (85). Vi lyckades undvika sista platsen i år igen genom att ha Lycke Gk 17 slag bakom oss. Till nästa år får vi höja ambitionsnivån!

Omgång 4 på Stenungsund Gk 16/8 2019

På hemmaplan presterade vi lite bättre och lyckades knipa andra platsen för denna spelomgången. Laget bestod av Anders Östling (72 netto), Lars Östling (74), Lennart Karlström (80) och Ingvar Bejvel som hade en tung dag…..

Omgång 3 på Torslanda Gk 10/6 2019

Tredje omgången av årets seriespel avgjordes på Torslanda Gk. Det var en tung dag för Stenungsund som underpresterade – med ett undantag (Lars Roos).

Laget bestod denna gång av Lars Roos (76 netto), Kurt Corneliusson (84), Lars Östling (85) och Christer Prennige (92).

Omgång 2 på St:Jörgen Park Gk 17/5 2019

Andra omgången av årets seriespel avgjordes På St:Jörgen Park Gk. Hemmaspelarna dominerade resultatlistan och tog hem såväl brutto- som nettopriset. Stenungsunds lag bestod denna dag av Lars Östling (netto 77), Stig Johansson (80), Lars Fors (85) och Erik Johnsen som hade en tung dag….

Nästa omgång avgörs på Torslanda Gk den 10/6 då tror jag att vi har hittat formen!!

Omgång 1 på Lycke Gk 2/5 2019

I omväxlande sol och hagel spelades första omgången 2019 av H55+ på Lycke Gk. Laget bestod av Lars Östling (74 netto), Bengt Davidsson (78), Tommy Jönsson (82) och Jerker Persson (82). Tyvärr räckte vår insats inte långt denna dag utan vi hamnade sist denna omgång. Nu biter vi ihop och satsar på nästa omgång som spelas den 17/5 på St. Jörgen

Omgång 6 på Ale Gk 31/8 2018

Den 6:e omgången av seriespelet avgjordes på Ale Gk.  Laget denna gång bestod av Lars Östling (81 netto), Per Forsström (82), Stig Johansson (82) och Anders Östling (90).

Serien är nu avgjord och vi lyckades undvika sista platsen. Till nästa år skall målsättningen vara att gå till slutspelet, d.v.s vara bland de två främsta i seriespelet.

Omgång 5 på Bollestad Gk 24/8 2018

Den 5:e omgången av seriespelet avgjordes på Bollestad Gk. Bollestad har endast 9 hål så banan spelades 2 varv.  Laget denna gång bestod av Anders Östling (84 netto), Kurt Corneliusson (86), Lars Östling (95) och  Stig Johansson (103). Det var bara Anders och Curt som presterade godkända resultat.

Målsättningen nu är att undvika sista platsen!

Omgång 4 på Gräppås Gk 3/8 2018

Den 4:e omgången av seriespelet avgjordes på Gräppås Gk. Liksom de flesta banorna i regionen var den mycket torr så bollen rullade långt men det blev också en del oberäkneliga studsar. Laget denna gång bestod av Lasse Roos (75 netto), Kurt Corneliusson (79), Lars Östling (81) och veteranen Leif Angelbäck (85) som återigen visar att golf är en sport för alla åldrar. Bra kämpat Leif!

Avståndet till framförvarande lag är inte allför stort men det krävs nog riktigt bra insatser i fortsättningen om vi skall nå slutspelet. Två omgångar återstår!

Omgång 3 på Hills Gk 8/6 2018
Den 3:e omgången av seriespelet avgjordes på Hills Gk, en kuperad och svårspelad bana. Hills är en mästerskapsbana och står som värd för Nordea Masters senare i sommar. Vi kämpade på så gott det gick men ingen av oss lyckades speciellt bra. Stabile Lasse Roos presterade bäst av spelarna från Stenungsund med 80 slag netto, därefter följde Anders Östling med 81 slag och Lars Östling med 84 slag. Lennart Karlström, den fjärde lagmedlemmen, hade en tung dag. Stenungsund ligger efter tre spelomgångar på 4:e plats i serien. Nu är det ett kort speluppehåll och nästa omgång spelas den 3/8 på Gräppås Gk.

Omgång 2 på Stenungsund Gk 18/5 2018
Stenungsunds Gk stod som värd när andra omgången av seriespelet i H55+ avgjordes den 18:e maj. Det var idealiska väderförhållanden för golf och banan visade sig från sin allra bästa sida. Många av deltagarna berömde spontant banan, speciellt de som spelat banan tidigare, före ombyggnaden. Många bra resultat noterades och Stenungsund lyckades knipa 2:a platsen och ligger totalt trea i den jämna tabellen. Stenungsund representerades denna gång av Lars Östling (69 netto), Per Forsström (74 netto), Stig Johansson (82 netto) och Anders Östling (84 netto).

Omgång 1 på Lysegården Gk 4/5 2018
Första omgången av seriespelet i H55+ avgjordes på Lysegårdens Gk fredagen den 4/5. Banan var svår att bemästra för de flesta, dels för att fairways inte hade torkat upp ordentligt, dels för att greenerna var oerhört snabba för att vara så tidigt på säsongen. Detta avspeglade sig i resultaten där endast få klarade sig under 80 slag netto. Ale leder efter första omgången, tätt följt av fyra lag, varav Stenungsund ligger på 4:e plats. Det skiljer 7 slag mellan första och femte lag! Stenungsund representerades denna gång av Lars Östling (80 netto), Lars Roos (82 netto), Tommy Jönsson (92 netto). Lars Fors hade en tung dag men vi vet ju att han kan bättre, så det är bara att glömma detta och komma igen!!

HCP-serien 2018 – Herrar 55+

Handicapserien H55+ består i år av 4 serier och Stenungsund spelar i serie 2 med spelschema enligt följande:

• 4 maj Lysegården
  • 18 maj Stenungsund
  • 8 juni Hills
  • 3 aug Gräppås
  • 24 aug Bollestad
  • 31 aug Ale

Spelform:         Singel slagtävling 18 hål med handicap – 4 spelare/lag varav 3 räknas
Tee:                  Gul
Hcp-gränser:    10-30

Placering 1 och 2 i serien går till final. Finalen spelas fredagen den 14/9.

Priserna består – förutom äran – av bollar till bäste spelare brutto och netto.

Måndagstävlingarna kommer för mig att vara vägledande för uttagningarna.

Tävlingsresultaten redovisas fortlöpande.

Lagansvarig: Lars Östling  lars.oestling@tele2.se