Viking Senior Cup

Viking Senior Cup 2020
Årets upplaga spelades onsdagen den 2 september.Denna lagtävling av Ryder Cup modell spelas en gång per år mellan Gullbringa GGCC, Kungälv Kode GK, Tjörns GK och Stenungsund GK.
Varje lag bestående av 15 spelare möter dom andra lagen i matchspel om tre singlar, tre foursome och tre 4-boll.
I år var det den sextonde upplagan av denna tävling som hade sin början 2005 och årets värd var Kungälv Kode GK som bjöd på en mycket fin bana i bästa skick.
Dom yttre förutsättningarna kunde inte vara bättre med strålande sol, en laber bris och behaglig temperatur.
På grund av Corona fick den normala shutgunstarten ersättas med löpande start.
Efter 18 väl genomförda och spännande matcher stod Gullbringa som segrare med 6 vunna matcher tätt följda av Kungälv Kode med 5 vinster, Tjörn med 4,5 vinster och Stenungsund med 2,5 vinster.
Bollen rullade inte riktigt vår väg i år men alla kämpade på efter bästa förmåga och nästa år när det är Stenungsund som står som värd är det dags för oss att ta revansch och ta hem det ”stiliga” vandringspriset.

Per Forsström
Lagkapten

Länk till: RESULTAT Viking Senior Cup 2019

Länk till sammanfattning för Viking Senior Cup version 2019

av Per Forström – ansvarig för tävlingen

Viking Senior Cup 2018

Tävlingen spelades den 5 september på Tjörns GK.

Resultat Viking Senior Cup 2018

Per Forsström